Remarketing je ime, ki ga Google uporablja za del oglaševalskega sistema Adwords. Google oglaševalcem omogoča, da uporabnikom, ki so obiskali njihovo spletno stran, prikazujejo unikatne oglase na drugih straneh. Na takšen način lahko uporabnika opomnimo, da je obiskal vašo spletno stran in da naj jo ponovno obišče. T.i. remarketing liste, torej sezname uporabnikov, ki so obiskali vašo spletno stran lahko zbirate za vsako podstran na vaši spletni strani in tako prikažete uporabnikom specifični oglas za točno tisti izdelek, ki si ga je ogledoval na vaši spletni strani.

Remarketing oglaševanje je tako zelo učinkovito, saj lahko oglašujemo obiskovalcem spletne strani, ki našo spletno stran že poznajo in dodatno oglašujemo točno tisto storitev ali produkt, ki je obiskovalca zanimala na spletni strani. Ker pa oglašujemo le tistim, ki so si ogledali specifično podstran na naši spletni strani, je krog uporabnikov, ki vidi naš oglas precej majhen,  kar pomeni, da je tudi absoluten strošek oglaševanja precej nizek.

Vsekakor predlagamo, da je Remarketing del vašega Adwords oglaševanja, saj lahko s tem precej povečate učinkovitost oglaševanja.