Vse, kar vas zanima o optimizaciji spletnih strani pa niste vedeli, koga vprašati. Na podstraneh Optimizacija-strani.info lahko vprašate vse, kar vas zanima v zvezi z optimizacijo spletnih strani. Odgovorimo vam seveda brezplačno (če gre za hitra in jasna vprašanja), lahko pa tudi prebirate vprašanja, ki so jih zastavili drugi uporabniki optimizacija-strani.info.

Vse skupaj je seveda brezplačno.

Vprašanja so organizirana v (zaenkrat) tri kategorije, Splošna vprašanja o optimizaciji spletnih strani, Vprašanja o orodjih za optimizacijo spletnih strani in Vprašanja o Socialnih omrežjih (Facebook, Twitter, Foursquare). Najprej izberite področje in nato v pripravljen obrazec vpišite vprašanje. Če želite, da vas obvestimo, ko bo odgovor pripravljen, vpišite tudi svoj e-mail naslov.

Comments (7)

 1. Živjo,

  zanima me, kako merimo uspešnost ključne besede, ki je namenjena .eu spletni strani, torej je ciljana na področje Evrope. Je potrebno spremljati vsako državo posebej, na katero ciljamo, ali je mogoče nastaviti EU v programih, kot je na primer Authority labs oz. mogoče samo google.com, namesto google.si?

  Drugo vprašanje pa je, če na primer delamo SEO za slovensko spletno stran oz. podjetje, ki si želi na primer v Italiji ali Avstriji dvigniti pozicije na določenih ključnih besedah, je dovolj, da to delamo v angleškem jeziku, ali je v takšnem primeru bolje najeti nekoga, ki obvlada jezik ciljne države oz. kar agencijo v tisti državi?

  Najlepša hvala in lep pozdrav! 🙂

 2. Lep pozdrav, Matjaž.
  Uspešnost ključne besede, za katero se cilja na celotni EU je nekoliko težko meriti. Google.eu pač ne obstaja. Glavno vprašanje je, v katerem jeziku je ta ključna beseda in nato se pozicioniranje te ključne besede meri v tej verziji Googla, torej verjetno v .com. Seveda pa je na koncu koncev pomembno, koliko pride obiska preko te ključne besede. Seveda pa se je potrebno vprašati, ali bodo res vsi uporabniki vpisovali to ključno besedo v enem jeziku. Če je odgovor ne, potem se je potrebno skoncentrirati na različne jezikovne variante te ključne besede in jo potem tudi meriti v googlu za ta jezik.

  Vsekakor seo za italijo ne počnemo v angleščini, ampak v italijanščini. Niti ni potrebno, da najamete agencijo/osebo iz te države, dovolj je, da najamete nekoga, ki pozna ta trg in zna izvajati optimizacijo za ta jezik. Mi smo imeli precejšnje uspehe za ita, nemške in še kakšne ključne besede.

  Peter

 3. Pozdravljeni!

  Pred časom sem prevzel ‘urednikovanje’ FB strani (povezava je v opisu ‘Website’). To sm ustvaril sam za potrebe pomocije tv oddaje. Težava je nastala, ker je dostop do te strani prek osebnega profila podobnega imena (sodelavki sta ga ustvarili pred leti, ko še ni bilo razlikovanja med osebnimi in poslovnimi profili). FB je pred dobrim mesecem javil, da mu moramo z ustreznimi dokumenti potrditi oziroma dokazati, da smo fizična oseba. Pisal sem odgovornim, a so zahtevali dokumente. Po približno mesecu in kljub mojemu sporočilu z dodatnimi obrazložitvami so osnovno – doslej osebno FB stran – spremenili v javno skupino. Posledično ne morem na nobeno od ‘naših’ strani, kar pa je pred novo sezono nujno. Zanima me – ali je možno kako rešiti strani, da bi vnovič postal administrator? Če ne – ali je možno strani vsaj izbrisati in ustanoviti nove z istim ali vsaj podobnim imenom?

  Hvala za odgovor!

 4. Pozdravljeni, težko boste sedaj kaj dosegli. Takrat bi morali dokazati, da je account fizična oseba. Sedaj lahko samo date na FB prijavo, da stran ni aktivna. Kaj drugega vam takole na prvo žogo težko pomagam.

 5. Pozdravljeni!
  Mene pa interesuje nekaj v zvezi s FB računom..Dobila sem sporočilo na mail,da mi nekdo vdrl v račun in da naj menjam geslo..potem sem menjala geslo,pa mi račun več ne odpre,ampak piše da je zakrit dokler ne potrdim ID.. Na mail mi pa stalno prihaja posta z obvestili za moj račun..Kako naj ga spet dobim nazaj?
  Hvala za odgovor!

 6. Sem 99 %, da ste se ujeli v zanko. MIslim, da je šlo za phishing in da so vam ukradli username in password. 🙁

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.