No ja, ne ravno velikih, ampak majhnih. O nišnih spletnih straneh sem že govoril in tudi o dokazih, kako dobro optimizacijo spletnih strani naredijo, danes pa o drugi vrsti strani, ki jih morate ustvariti, če želite dobro optimizirati spletno stran.

Sam sem ravnokar ustvaril eno takšno, Facebook namreč po novem (ok, nisem verjetno prvi ki je to ugotovil) ponuja možnosti izdelave strani na katerih lahko predstavite izdelke, podjetja ipd. in takšne strani so odlične za optimizacijo, saj dobite kar nekaj obiskovalcev preko njih, poleg tega pa še dobro kontekstualno povratno povezavo. Stran si lahko ogledate na facebook mooncup strani, zraven pa je tudi link, kako si naredite svojo.

Seveda pa Facebook ni prvi, ki se je tega spomnil, precej poznana stran za takšne strani je tudi Squidoo, kjer stranem pravijo lenses, in enako lahko ustvarite majhne strani, na katerih predstavite en izdelek, svoje podjetje, ali pač stvar o kateri govori vaša spletna stran, enako dobite kontekstualno povezavo in obiskovalce. Jaz sem svojo že ustvaril, govori pa o debate topics.

In mislim, da se dobra optimizacija od slabe razlikuje ravno tukaj. Vsakdo vam zna naklepat skupaj tistih nekaj meta keywords tagov in dodati dva linka, pravo delo se začne pri ustvarjanju zanimivih vsebin za takšne strani, ki potem dodajo dodatno vrednost. Naj vam vaš optimizator spletne strani pove, koliko takšnih strani je ustvaril in kakšno vsebino je postavil nanje. V kolikor je njegov odgovor nič, se obrnite name.

Sicer pa, kaj vi uporabljate? Kam nalagate svoje vsebine?

(Tisti, ki ste novi tukaj, uporabite RSS da slučajno ne zamudite kakšnega prispevka)

Rate this post

Comments (1)

  1. Ustvarite spletne strani in optimizirajte vašo spletno stran | Optimizacija spletnih strani…

    Kako optimizirate spletne strani z nišnimi spletnimi stranmi. Tako je, ustvarite majhne spletne strani, da optimizirate vaše glavne spletne strani…

Comments are closed.