Res je, Google pozna kazni za spletne strani, in ko si enkrat kaznovan, je škoda precejšnja, predvsem pa traja precej časa, da se vaša stran ponovno vrne na rezultate. V kolikor vas google kaznuje, bodo vaše strani padle na rezultatih iskalnika, tam na 50. stran ali še nižje, kar pomeni, da obiskovalcev iz iskalnika ne bo več. In če pogledate, kolikšen odstotek obiskovalcev dobite na vašo stran preko iskalnikov, boste videli, da je to pomemben promet, ki ga nikakor ne smete izgubiti.

Google kazen lahko vašo stran kaznuje iz različnih razlogov, naj bo to podvojena vsebina, preveč povratnih povezav (ja, tudi preveč povezav obstaja) in druge črnoklobučne (black-hat) tehnike, ki jih lahko uporabljate, lahko jih pa tudi uporablja vaš optimizator spletne strani, tega niti ne veste. Zato je nujno, da se obrnete na nekoga, ki stvar obvlada, kajti ko vam nekdo enkrat “zafura” spletno stran, boste težko prišli nazaj in se bo vaš optimizator moral precej potruditi, da stran ponovno “ozdravi”.

Obstajajo načini, kako se to naredi, najpomembnejši začetek je vsekakor da prenehate uporabljati vse nepravilne in črno-klobučne tehnike, stran očistite in uredite, potem pa preko google webmaster tools zahtevate ponovno vključitev strani v iskalnik. To sicer ne pomeni, da se bo stran takoj vrnila v iskalnik, vendar je to prvi korak, ki ga morate narediti.

Vam je ta post všeč? Naročite se na RSS, in ne zamudite nadaljnih navodil o tem, kako pozdraviti vašo spletno stran.

5/5 - (1 vote)

Comments (1)

  1. Google kaznuje spletne strani | Optimizacija spletnih strani…

    Google pozna kazen za spletne strani, in kazen je precej kruta, vaše starni ni več med rezultati iskalnika. Kaj narediti, da to preprečite, in kaj narediti, če se vam je to že zgodilo….

Comments are closed.