Jah, včasih sposobnost prepričevanja enostavno ni dovolj in je potrebno poiskati primere dobre prakse. Ravnokar podjetje prepričujem v to, da bi bilo odlično, da njihovi zaposleni začnejo blogati. Gre za podjetje, ki dela veliko zanimivih stvari, vendar ima dva nasprotnika bloganju. Eden je ta, da je vodstveni delavec/ka prepričan/a, da se ne da blogati, ne da bi moral/a javno izpostavljati trače, oziroma stvari, ki niso za javnost. Torej, da nihče ne bi bral bloga, če v njem ne bi bilo pikantnih podrobnosti, recimo težav pri dogovarjanju z določenimi poznanimi osebami ipd. Kar seveda ni res, in prav čudno je, da se, glede na to da se ukvarjajo tudi z PR-om, sprašujejo ravno to. Drugi problem je v tem, da se zaposlenim ne da blogati in na to gledajo kot na dodatno delo, ki ga bodo morali opravljati in se tako brez težav strinjajo z vodilnim/vodilno.

Torej, kar potrebujem sedaj so dobri korporativni blogi, torej blogi, ki jih pišejo zaposleni ali vodstveni delavci, iz podjetij v Sloveniji. Za tujino imam kar nekaj primerov, vendar je odgovor “v Ameriki je drugače” pač dovolj priročen, da ga uporabljajo. Prosim vas za ideje, pa če ga pišete vi, ali pa če ga le radi berete, pustite ga v komentarjih, ogledal si ga bom in podjetje bo dobilo fajnsko povratno povezavo.

Hvala.

Rate this post

Comments (2)

  1. Iščemo kvalitetne korporativne bloge | Optimizacija spletnih strani…

    Kje najti kvalitetne slovenske corporate bloge?…

  2. […] da vaše potrebujete blog podjetja sem že pisal, tudi o tem, da je težko najti dobre slovenske korporativne bloge, danes pa se bomo posvetili temu, kako pogosto blogati. Torej, kako pogosto napisati nov prispevek […]

Comments are closed.