Tako, naučili smo se že kako promovirati na facebooku in zakaj je najbolje ustvariti Facebook stran, zdaj ko vaša stran že obstaja in ima veliko oboževalcev, jih seveda, kot vedno, želimo še več. Na vaši spletni strani zagotovo že pobirate e-mail naslove vaših obiskovalcev, da jim pošljate novosti in ostale informacije. Kljub vsemu pa ljudje dandanes še vedno vidijo naročanje na novice kot nekaj velikega, torej se ne naročijo ravno na vsake novice, ki jih vidijo. Zato je potrebno poiskati enostavnejši način, da ljudi, ki obiščejo vašo spletno stran vseeno obdržite in jih lahko obveščate.

Če vašo spletno stran povežete z vašo Facebook stranjo, boste lahko vsakega, ki obišče vašo spletno stran povabili, da se vam pridruži na Facebooku. Takšna povezava bo, preverjeno, vsak dan poskrbela da boste dobili novega oboževalca, dva ali pet.

Kako povežemo Facebook in internetno stran. Najprej se odpravimo na tole povezavo, (prijaviti se boste morali v Facebook) in poleg strani, ki jo želite povezati, izberite uredi to povezavo . Sedaj lahko urejate kako naj izgleda vaš widget/badge/priponka na vaši strani.

Možnosti sta praktično dve, Fanbox in Page Badges.

Page badge, torej priponka, prikaže ime vaše Facebook strani, zadnji status, število oboževalcev in sliko. Seveda lahko katerokoli izmed teh stvari izklopite. Prednost je ta, da jo lahko postavite navpično, vodoravno ali v dveh stolpcih.

Predlagam, da uporabite Fanbox, saj prikazuje vaših nekaj zadnjih statusov, kar pomeni, če jih objavljate pogosto in so dovolj zanimivi, da bodo bolj pritegnili obiskovalce. Na Facebooku pač morate objavljati novosti, zanimive stvari, ki naj bodo drugačne od tega, kar objavljate na spletni strani. Pokaže vam lahko tudi oboževalce, skupaj s slikami.

Ko končate z nastavitvami kliknite na other in dobili boste kodo, ki jo le dodate v vašo spletno stran. V wordpress-u uporabite Text widget, v Joomli pa kakšen php modul.

Rate this post

Comments (2)

 1. Hej!

  Ni še bilo interneta ko sem začel ustvarjat oziroma ustanavljat eno dejavnost (hotel imet band) na področju umetnosti, znanja, glasbe, cosmosa..da stvar ne bi bila kar tako brez veze, muhaenodnevnica sem se potrudil z logotipom, tipografijo, uradno registracijo domene, tudi drustvo za razvoj glasbe pod tem istim imenom. Tako naj mi bog pomaga! Kaj vse je že bilo in kaj še bo.
  Preko facebooka sem kar našel nekaj zanimivih tem, povezav, friends,..

  Wish to proceed!

  Have fine Oskar

 2. Zdravo Oskar,

  ja tako je to treba, počasi in videt in bomo in še malo in počasi nekam pridemo. Sem si želel ogledati spletno stran, pa ne deluje… 🙁

Comments are closed.