Dober dan, sreda je (a ni obstajala ena radijska oddaja, ko so vedno to rekli na začetku?). Sreda našega video tedna in evo nov video. Tokrat se bomo posvetili BING webmaster orodjem. Ne, nisem se zmotil BING, ne google (čeprav se v video posnetku tudi zmotim 😀 ). Kako, zakaj in čemu(r) bomo uporabljali BWT razložim vse v posnetku. Naj rečem samo tole, da je pomembno, da porihtamo osnove, potem pa grejo stvari naprej. In to, kar počnemo tukaj, so osnove. Stvar ne bo prinesla 150% povečanje prometa, ne bo vas takoj vrgla na prvo stran Googla (verjetno niti ne na prvo stran BINGa), ampak vseeno. Dodajte sitemap, malo poklikajte in bo. Vsekakor pa boste lahko videli nekaj, česar GWT nimajo in to je zgodovina katere strani je BING kdaj prvič našel in kako pogosto jih ponovno obišče. To pa je kar zanimiva informacija, zato dajte stvar vsaj malo preverit.

Evo video, tale je sedaj malo bolj profi narejen, da ne bom oblagan z vzdevki ki se začnejo na Ža in končajo na n.

Optimizacija spletnih strani – Uporaba BING webmaster tools from Peter Mesarec on Vimeo.

Tudi tukaj, nekaj starih prispevkov, ampak o Google webmaster tools, da lahko takoj uporabljate kar oboje. Res pa je, da so video navodila nekoliko stara in se je GWT med tem kar precej spremenil.
Video optimizacija strani – google webmaster tools/
Video optimizacija strani – google webmaster tools drugič
In še uradno sporočilo o nadgradnji.

A ni ta glasba na začetku nekoliko podobna špici v Dr. Who? 😀 QL

P.s. Brezplačno glasbo za uporabo v takšnih video posnetkih lahko dobite tudi tukaj.

Rate this post

Comments (2)

  1. Jaz nasplošno ne dajem nobenega interesa Bingu, ker nimam že v principu nobenega obiska iz njihovega iskalnika. Večinoma je le google in najdi.si, ker sta tudi mnogo bolj naklonjena slovenskim uporabnikom interneta.

    Drgač pa uporaben video, morda mi prav pride, ko bom nekoč rabil Bingova orodja.

    LP

Comments are closed.