Pop-up po kliku +1 v Google SERP

Pop-up po kliku +1 v Google SERP

Facebookove Like gumbe sedaj vidimo že povsod po spletu in na njih klikamo tako na Facebooku, kot tudi na spletnih straneh, ki jih obiskujemo in jih želimo pokazati tudi drugim. In kar je dobro, je potrebno kopirati, je rekel stric Google in uvedel +1.

Od danes naprej je stvar dostopna vsem, ki se priključijo temu eksperimentu, kasneje pa bo na voljo vsem, še kasneje pa ga bomo lahko dodali tudi na spletne strani. Tvoj +1 bo potem priključen iskalnemu rezultatu in tvoji prijatelji ga bodo lahko videli. Če so seveda vpisani v Google Account. Poleg tega bomo lahko v google profile videli vse strani, ki jih je nekdo poplusal.

Kako točno bo ta stvar vplivala na SERP ni jasno, saj marsikaj še ni jasno, kako bo delovalo, ampak bomo videli. +1 boste lahko kliknili tudi na oglasih, kar je tudi zanimivo vprašanje, kako bo to vplivalo na ceno oglasa. Vsekakor lahko rečemo, da stvar ne bo imela velike teže, saj kaj pa je lažje kot to da si narediš 1000 G accountov in z njimi +1 (poplusaš bomo temu rekli?) svojo stran in jo tako vržeš na vrh SERP.

Sam sem se prijavil v experiment, pa zaenkrat še ne vidim teh gumbov, zato spodaj prilagam uradni predstavitveni video.

Boš uporabljal? Bo vplivalo na SERP? Kaj misliš?

Edit: Sedaj se je ta možnost pokazala tudi meni. Na prvi sliki vidimo kako izgledajo iskalni rezultati, poleg vsakega oglasa in rezultata je majhna slikica na kateri piše +1 in lahko kliknemo nanjo. Po tem se odpre okence, kot ga vidite na drugi sliki, kjer google pove kaj se bo zgodilo s tem in kjer moramo potrditi naš +1.

Google iskalni rezultati z +1

Google iskalni rezultati z +1

Iskalni rezultati z +1

Iskalni rezultati z +1

Rate this post

Comments (2)

  1. Zanimivo. Bomo videli kako se bo tole obneslo. Enak učinek kot FB like gumb verjetno +1 ne bo dosegel, saj so po mojih izkušnjah baze prijateljev na FBju mnogo večje kot na Google računih. Ampak pustimo novostim čas da se predstavijo.

  2. Kako zdaj to, nihče ni +1-nal mojega prispevka? Tako pa to res ne gre… Hitro, vsi na http://www.google.com/search?sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=site%3Awww.optimizacija-strani.info%2F2011%2F03%2Fgoogle-uvedel-svoj-like-ki-se-mu-rece-1%2F in lepo +1 kliknit….

Comments are closed.