Pravila za Facebook strani za podjetjaFacebook je predstavil nove Timeline strani, poleg tega pa tudi druge nove zanimive stvari. Danes se bomo posvetili novim pravilom kaj lahko in česar ne smemo početi na Facebooku. Iskreno povedano, sej se nismo preveč zagreto držali prejšnjih pravil. Vsak je malo tu pa tam prestopil meje. Če si priznamo ali ne. Tudi za to, ker za manjše prestopke, ki niso bili preveč spamerski ni bilo ravno kazni. (Za Radio 1 al keri radio že, še vedno čisto ne verjamem).

Najprej, nova pravila za uporabo Facebook strani najdete tukaj. Preberite si jih vsekakor.

Pomembnejše stvari, na katere vas želim opozoriti so:

– Če na Facebooku zbirate podatke uporabnikov, mora biti jasno, da jih zbirate vi in ne FB. In morate zagotoviti varnost in vse ostalo za te informacije.

– Cover slike (ta velika slika na vrhu FB strani) ne sme vsebovati klicev k FB akciji (like, share ipd.) popustov ali klicev k nakupom ali kontaktnih informacij

– Nagradne igre morajo še vedno potekati samo preko aplikacij. (torej lajkaj sliko, sharaj to ipd. NE). Po novem tudi zmagovalcev ne smete obvestiti preko Facebooka. (na koncu je link na internetmojster, kjer poteka razprava. Jaz se strinjam, to po moje pomeni, da uporabniku, ki je zmagal ne smete poslati sporočila, lahko pa objavite link do strani, kjer so objavljeni zmagovalci. Na takšen način tudi pripeljete uporabnike na vašo spletno stran. In morda jim še kaj prodate)

To je na kratko to. V osnovi, ne pretiravat s promocijami, pa bo vse ok. Očitno so fantje pri Facebooku pravilno predvideli nekatere stvari, saj so administratorji nekaterih strani takoj ko so jih prestavili na timeline, v cover photo (kaj prevod tega je naslovna fotografija, ane?) takoj naložili svašta Lajkaj pa to slike. Škoda je le, da sedaj ne moremo več narediti puščice do lajk gumba, kot smo prej imeli na landing strani…

Nikjer pa nič ne piše, da ne smeš naslovne fotografije prodati kot oglas. Evo ideje 😀

In ste že migrirali na Facebook timeline oziroma Facebook časovnico?

P.s. Če želite slišati še, kaj drugi pravijo o tem, poglejte na internetmojster.com, kjer poteka debata

P.p.s. vesel sem, da smo prebili 100 naročnikov na RSS. Kr naročajte se še naprej. Tukaj.

Rate this post

Comments (1)

  1. Tem spremembam je zdaj že res težko slediti!

Comments are closed.