Se nam bodo končno uresničile sanje? Bomo končno lahko postajali Adsense milijonarji tudi v Sloveniji? Kdo bo prvi Adsense milijonar v Sloveniji? Izberite enega izmed populističnih naslovov 😀 Jaz sem se, kot ponavadi, odločil za bolj konzervativnega. Zdaj pa k temi tega prispevka.

Google močno spodbuja uporabo oglaševalskega sistema Adwords, tudi s tem, ko prvič v Sloveniji organizira t.i. Dan Google Engage, brezplačno celodnevno konferenco, na kateri želijo predstaviti dobre prakse in načine agencijskega delovanja v okviru programa Google Engage. Stvar bo potekala 24. aprila, ves dan na letališču Brnik, kjer bomo leteli skupaj z različnimi strokovnjaki. Prijavi se lahko vsakdo, v teoriji obstaja sistem izbora, vendar zaenkrat, kolikor je meni znano, sprejmejo vsakega. Sprejeli so tudi mene, tako da se vidimo tam? Če pridete in me vidite, me pocukajte za rokav, z veseljem vas spoznam.

Enako zanimiva informacija, čeprav neuradna je, da v Slovenijo resnično prihaja Google Adsense. Torej kontekstualno oglaševanje na spletnih straneh. Zakaj je to vesel dan? Oziroma bo? Vsakdo, ki ima spletno stran bo lahko na svojo stran postavil Adsense oglase in tako zaslužil nekaj dinarčkov. Koliko? Ne ravno veliko, pravijo izkušnje iz Hrvaške. Vsekakor pa je prihod tako velikega podjetja na naš mali trg precej zanimiva stvar. Z oglaševalci, ki takšne in podobne sisteme že ponujajo v Sloveniji ima veliko lastnikov spletnih strani precej slabe izkušnje, od tega da strani nimajo oglasov, ki bi jih prikazovale, do tega da mesece in mesece zamujajo s plačili zasluženega denarja. Izkušnje iz Hrvaške pravijo, da se seveda da nekaj zaslužiti, vendar je zaslužek po kliku (CPC) precej nizek. Kar je seveda nekako razumljivo, saj celotna stvar deluje po sistemu kdo da več (približno in recimo).

Bomo videli. V komentarjih povejte dve stvari:

1. Se vidimo na konferenci?

2. Boste na svojo spletno stran postavili Adsense oglase?

P.s. Ja, vem, Adsense so nekatere strani v Sloveniji imele že sedaj.  Šlo je za velike strani, pri katerih je Google enostavno zamižal na obe očesi, ali pa za strani, ki so bile delno v drugih jezikih in so prikazovale oglase tudi slovenski publiki. Celotna stvar pa je bila, milo rečeno, na sivem področju, sedaj pa bomo lahko šli na te oglase čisto vsi.

P.s.s. Če vas zanima več o AdWords v Sloveniji, berite ta blog

Rate this post

Comments (8)

 1. Včeraj sem bil na konferenci fanfara v LJ, kjer je teta iz Googla potrdila, da je slovenski google adsense v beta fazi in da bo uraden izid konec aprila, začetek maja. Ni sicer to uradna informacija, ampak je 99% true.

  Glede dogodka pa ne vem, še razmišljam, da bi šel :).

 2. Aaa, na Fanfari je to bilo povedano. Ker sem že na IM bral to, pa nisem uspel zvedeti, kje je to bilo povedano. Hvala za info.
  Dogodek po moje ne bo nekaj ful novega, bolj marketing, kot smo to navajeni iz večine drugih konferenc, ampak vseeno, bo pa ziher kaj zanimivega. Morem jaz pogledat, nekje imam nek plugin za live blogging, pa če bo delalo, malo zablogam od tam, če se ne vidimo.

 3. Ali lahko kdo posta kakšen link o tem Google Engage? Stvar se sliši kar zanimivo.

  Glede izida Adsense na slovenskem trgu pa je info pravilen, ta teta iz gugla je bila Metka Malovrh, ki je obljubila izid do maja. Med drugim je povdarila tudi, da smo samo mi in estonci brez adsensa v celi evropi.. juhu 😀

 4. Blaž, evo link.
  https://google-engage.appspot.com/si/event/

 5. Vstop googla bo vsekakor pretresel področje oglaševanja na inter. straneh. Trenutno je v dobri kondiciji le iprom…

 6. […] Google v Sloveniji… Adsense? […]

 7. […] Google v Sloveniji… Adsense? […]

 8. […] Google v Sloveniji… Adsense? […]

Comments are closed.