Google Adwords je v večini primerov najmočnejše in najbolj učinkovito oglaševalsko orodje, če ga pravilno uporabite in dobro optimizirate. A v določenih primerih nas ravno Adwords sam prisili v uporabo alternativnih sistemov.

Kdaj se splača ali pa smo prisiljeni poseči po alternativah:

  1. Ko ne dobimo dovolj obiska preko Google Adwordsa, ROI pa je odličen in pričakujete, da bo pozitiven tudi drugje.
  2. Previsoka cena klika – Google Adwords je, zaradi vseh pozitivnih lastnosti in prepoznavnosti, tudi najbolj popularen med oglaševalci, zato so določena področja zasičena, ROI pa negativen. V tujini nekatere ključne besede dosežejo ceno tudi nekaj 10 € na klik.
  3. Vaših produktov ni mogoče oglaševati, ker niso v skladu s pogoji uporabe Google Adwordsa – npr. oglaševanje določenih prehranskih dopolnil, pornografije, športnih stav …

27c268b

Google Adwords alternative:

  1. Facebook in ostala socialna omrežja – odlično se obnesejo pri določenih produktih, s pravim pristopom, a imajo tudi precej striktno politiko oglaševanja nekaterih produktov.
  2. Bing, Najdi.si in ostali iskalniki – v Sloveniji zelo slab doseg, v tujini pa se pogosto splača poseči tudi po drugih iskalnikih, npr. Yandex.com v Rusiji itd.
  3. Trafficjunky.com , Exoclick.com … – vaši oglasi se bodo vrteli na »adult« straneh. Cena na tisoč prikazov je običajno zelo nizka, a tudi slabši CTR. Z dobrimi oglasi se lahko doseže super nizka cena klika, oglaševanje pa je odlična alternativa za stvari, ki jih je na Google-u prepovedano oglaševati.
  4. BuySellAds – eno od največjih omrežij, ki cilja na kakovostne strani, predvsem s tehnično vsebino.
  5. Adroll.com – lahko ga preizkusite brezplačno, prva dva tedna, popolnoma brez stroškov – https://app.adroll.com/account/register
  6. 7Search.com, Advertise.com, Adknowledge.com, Baidu.com, Advertising.com – t.i. »second tier« iskalniki, ki ponujajo precej nižjo ceno na klik, a posledično je slabša tudi kvaliteta prometa.

Kakorkoli in kjerkoli že oglašujete pa vedno velja, da je le NATANČNO spremljanje rezultatov, analiza oglaševanja in merjenje konverzij pot do pravilnih odločitev.

Že imate kakšno izkušnjo s katero od alternativ (ne nujno navedenih)?

Delite jo z nami v komentarju!