Optimiazcija spletnih strani se sliši težko delo. In tudi je. Pripraviti spletno stran tako daleč, da bo uspešno konkurirala drugim spletnim stranem v iskalnikih ni ravno enostavno. Predvsem je to težko, kadar gre za optimizacijo, ki mora biti opravljena hitro, torej neko podjetje želi svojo spletno trgovino ali pa le svojo spletno stran spraviti na prve strani v iskalnikih takoj, takšna optimizacija je draga in zahtevna. Na drugi strani pa če imate nekaj potrpljenja, časa in volje, lahko svojo spletno stran optimizirate kar sami. In temu je namenjen ta blog.

Sam se spletne optimizacije ozrioma optimizacije za spletne brskalnike učim že več let in komaj sedaj lahko rečem, da je optimizacija nekaj kar znam in poznam. Blog nastaja oziroma ga odpiram ravno ko bom v svet vrgel svojo prvo pravo spletno trgovino. Še nekaj dni in stran bom začel aktivno promovirati. To seveda ne pomeni, da do sedaj nisem še ničesar naredil, saj na strani delam že vsaj nekaj mesecev, če seštejem skupaj vso delo, ki sem ga opravil tudi prej. Stran obstaja na spletu že nekaj časa, vendar je bila zmes zelo zanemarjana, brez vsebine, tako da je padla precej nizko v iskalnikih za ključne besede, na katere ciljam. Vendar jih bom spravil nazaj in to zelo kmalu.

Na blogu bom poleg teoretičnih “predavanj” o tem, kaj in kako SEO (Search engine optimization oz. Optimizacija za iskalnike) počnem jaz, na svojih straneh, z primeri in rezultati. Poleg tega pa povezave do zanimivejših blogov, video predstavitev in še česa.

Pridružite se mi na skupni poti k uspehu na spletu!

Rate this post