1. Uporabljajte različne ključne besede.

Google gleda na linke kot na priporočila drugih ljudi, da je vaša stran pomembna za ključno besedo, ki se jo uporabi za link. Torej, nekako tako, kot če bi ljudje v resničnem življenju pri problemu “optimizacije spetne strani” pač pokazali na vas.  Seveda pa je v življenju tako, da se vsi na vas ne obračajo samo z to eno ključno besedo, ampak uporabljajo različne, na ta post nihče ne bi pokazal in rekel “optimizacija spletnih strani” ampak bi vsakdo rekel nekaj v povezavi z linki. Tako bo google ugotovil, da če večina linkov na vašo stran uporablja samo eno ključno besedo, da to enostavno ni naravno in ne boste tako dobro kotirali za to ključno besedo, kot bi lahko.

2. Linki naj kažejo v globino

Linki na vašo stran naj ne kažejo vsi samo na www.optimizacija-strani.info, ampak naj kažejo tudi na druge strani, ki so podstrani. Enako, kot sem prej naredil primerjavo z resničnim življenjem, ko ljudje pokažejo na vas, tudi vsi ne usmerijo prsta direktno v vaše  levo oko, ampak vsak pokaže malo drugam. In enako google ugotovi, da nekaj ni naravnega na teh linkih, ki kažejo vsi samo na glavno prvo stran. Poleg tega pa je še kar nekaj poztivnih posledic globokih linkov. Google bo iz teh podstrani našel še ostale podstrani, tako da bo več vaših podstrani prišlo v google index, kar ponovno pomeni, da boste rangirali bolje in rangirali za več različnih ključnih besed.

Rate this post

Comments (2)

  1. Dve zlati pravili o linkih na vašo stran | Optimizacija spletnih strani…

    Na kaj morate paziti, ko pridobivate povezave (linke) na vašo stran….

  2. […] na koncu koncev je tudi on omejen na besedilo. Vi po drugi strani, vidite […] Podobne objave:Dve zlati pravili linkov na vašo stran 1. Uporabljajte različne ključne besede. Google gleda na linke […]

Comments are closed.