V svetu optimizacije spletnih strani se vsi vrtimo le okrog googla. V preteklosti je bilo še kar nekaj zanimivih iskalnikov, ki so jih ljuje uporabljali, vendar je Google prišel na prvo mesto, ki ga sedaj suvereno drži in še zboljšuje. Konec koncev, googlaj nekaj je postal najbolj splošen izraz za poiskati nekaj na spletu. Pa je optimizcija za google res bolj pomembna kot optimizacija za druge spletne brskljalnike? 

No, v svetu optimizacije spletnih strani je potrebno stvari preizkusiti in dokazati. Sam vam lahko pokažem statistiko dostopa do ena izmed mojih spletnih strani, v angleščini, ki je stara zdaj že skoraj eno leto in mesečno jo obišče 3,500 različnih obiskovalcev. Večina tega prometa pride preko iskalnikov (84,55%).

Razdelitev po iskalnikih pa je takšna:

Google – 2,555

Yahoo – 163

MSN – 25

Live – 19

Search – 13

Najdi – 9

AOL – 7

Ask – 3

cnn – 1

Lycos -1 

Res je, da je stran optimizirana za google, vendar menim, da bi tudi v tem primeru se moralo ostalim iskalnikom uspeti vsaj malo približati. Zato je skoraj popolnoma vseeno, kaj počnejo drugi iskalniki, glede nato, da ji nihče ne uporablja. Vašo stran optimizirajte za google, slovenske strani potrebujejo še malo najdi.si ostalo pa je popolnoma vseeno.

Rate this post

Comments (1)

  1. Zakaj optimizirati za google | Optimizacija spletnih strani…

    Zakaj vsi govorijo samo o googlu in nihče o drugih spletnih iskanikih, vse podkrepljeno z realnimi podatki….

Comments are closed.