Iskanje slik podpirajo bolj ali manj vsi iskalniki in to postaja vedno bolj pomemben način pridobivanja novih obiskovalcev. Pomembno je predvsem za različne spletne trgovine, ki imajo po pravilu veliko slik, saj predvsem za trgovine velja, da uporabniki, ki iščejo slike, iščejo izdelke, kar pomeni da takšne vrste promet pomeni obiskovalce, ki tudi kaj kupijo.

Kako prepričati google, da vaše slike uvrsti v svoje rezultate? Popolnoma enostavno. Poleg tega, da morajo biti slike dosegljive (preverite, joomla naprimer ima direktorij s slikami omejen v robots.txt), morajo imeti tudi svoj opis. Opis vstavite v <img alt=””>, torej alternative oziroma nadomestno ime. To so ključne besede, za katere bo google vaše slike prikazal v rezultatih. Pomembno je, da alt tag ne napolnite z nepomembnimi ključnimi besedami (alt=” vrt, vrtni, vrtovje, skalovnik, rožice, marjetice” je preveč ključnih besed) ampak da na kratko opišete, kaj lahko uporabnik vidi na sliki (alt=”marjetice na vrtu” tako je že bolje).

Vedeti morate tudi, da google spiska slik ne obnavlja dnevno, tako kot spisek spletnih strani, tako da ko slike enkrat pregleda, morate biti nekoliko potrpežljivi in počakati na update, ko bo google prikazal vaše slike med rezultati in boste videli razliko v prometu. Kolikšna bo? Težko rečem, vsekakor pa boste to opazili.

Trenutno ravnokar poteka test, za eno izmed spletnih strani, za katero delam optimizacijo sem ugotovil, da google ne vidi slik, tako da sem sedaj to uredil, čakamo pa na google update. Ko bo prišel, boste lahko izvedeli, koliko slik mu je naenkrat uspelo najti in kakšen je porast prometa iz tega vira.

Torej, naročite se na rss, da izveste rezultate testa!

P.s. Googlu lahko tudi malo pomagate, s tem, da povezave do slik dodate na digg.com

Vaša naloga: Koliko % prometa vi dobite na vašo stran preko google images ali najdi.si slik?

Rate this post

Comments (4)

  1. Slike prinašajo veliko prometa na našo strani, vendar napačnega. Očitno moram preveriti alt tage, kot predlagaš.
    Hvala!

  2. Naša spletna stran pa sploh ne dobiva nič prometa iz google slik, ali pa jaz tega ne znam pogledat, nam lahko pomagate? (mail sem pustila v kontaktu)

  3. Seveda lahko…. Vse informacije so že na vašem mailu

  4. Dober nasvet:)…vendar se večina tega ne zaveda..

Comments are closed.