Med kupovanjem v “pravih” trgovinah in spletnih trgovinah najdemo več razlik, zame najpomembnejši sta dve, prva je, da si izdelka ne morete pogledati v živo, ga prijeti v roke ipd. in druga, da ni pomoči prodajalca. Nikogar ne moreš vprašati, prositi naj ti da več inforamcij o izdelku. To pomeni, da moramo lastniki spletne strani vnaprej predvideti, kaj bi uporabniki radi videli in kaj bi radi vedeli. Tako pripravimo različne slike, iz različnih kotov, da bi pokazali detajle na izdelku in pripravimo natančen opis izdelka, tako da bi kupci izvedeli vse o izdelku, kar si želijo. 

To pa ponavadi ni dovolj, potrebno je ljudem dati možnost, da nas kljub vsemu vprašajo kaj o izdelku. In ne samo to, kar je še bolj problematično je, da ljudje niso navajeni kupovati v spletnih trgovinah, torej ne vedo točno, kako bo potekal postopek. In želijo izvedeti več informacij tudi o tem. Kako naj kupijo, kako naj plačajo, koliko jih bo stvar stala, vse to so informacije, ki jih želijo imeti.

Obstaja več načinov, kako ste lahko vašim strankam na voljo, da vas vprašajo vse stvari ki jih zanimajo o vaši trgovini. Večina teh možnosti je na žalost plačljiva, tako da mora biti vaša trgovina res velika, da se vam te možnosti splačajo. Verjetno najbolj razširjena možnosti je, da naročite 080 številko, vendar morate za vse klice, ki jih vaše stranke opravijo na tej številki plačati, tako da to ni ravno najboljši, sploh pa ne najcenejši način (če res želite imeti 080 številko, pa vam je predraga, nekatere telefonske centrale dovoljujejo možnost, da avtomatsko pokličejo stranko nazaj, tako da stranka ne plača, vi pa plačate le navadno ceno klica).

Druga možnost je tekst chat na trgovini, in enako je večina možnosti plačljivih, obstaja pa odlična skripta, pravzaprav že program, ki se imenuje LiveZilla (v tej družini najdete tudi odličen FTP program filezilla), ki je brezplačen, namestite ga na spletno stran in vaš računalnik in imate odličen program, ki lepo zvoni, ko z vami želi govoriti stranka, ima možnosti različnih uporabnikov, tako da lahko imate tehnično podporo, podporo o izdelkih ipd. in daje možnosti ko-surfanja (vi odločate na katere strani naj gre stranka) in pošiljanja datotek in še kup drugih odličnih možnosti. 

Slovenski prevod še ne obstaja, vsaj jaz ga ne najdem, tako da bom stvar prevedel, slikice, ki obveščajo vaše stranke, ali ste online ali offline so že v slovenščini, ves program pa bom prevedel v kratkem, in če ga želite se oglasite, z veseljem ga delim z vami, ko bo prevod končan pa ga bom naložil tudi na uradno stran programa. Poglejte si ga na moji bio trgovini in zaradi mene ga tudi preizkusite, kliknite na chat pa bomo malo poklepetali.

Rate this post

Comments (1)

  1. Pomoč kupcem spletne trgovine | optimizacija spletnih strani…

    Programi, s katerimi nudite pomoč vašim uporabnikom spletne trgovine…

Comments are closed.