Slovenska konferenca iskalnega marketinga je razočarala.

Predlagam da se za naslednje leto preimenuje v konferenco internetnega marketinga, ali še bolje v konferenco “želimo vas prepričat, da oglašujete pri nas”. O iskalnem marketingu se ni govorilo veliko, predvsem je razočaral najdi.si katerega glavna ideja je bila, da prepriča da oglašujemo pri njih, kar so sicer tudi precej direktno povedali  s tem, ko so na koncu prezentacije naredili reklamo kje vse se da oglaševati pri njih.

Očitno je, da ali slovenski optimizatorji spletnih strani ne potrebujejo takšne konference, saj se je niso udeležili, ali pa da so jo enostavno napačno reklamirali. Na konferenci so bili namreč v večini ljudje, ki se ukvarjajo z marketingom, ki zakupujejo oglasni prostor ipd. in ki ne vejo velik o oglaševanju na spletu.

Edine pametne informacije, ki se, jih dobil so tiste, ko sem sam postavil vprašanja. Kot vedno v Sloveniji je itaq tako, da imaš veliko časa postavljat vprašanja, ker jih drugi ne postavljajo, tako da sem izvedel stvari, ki sem jih želel izvedeti.

Edina svetla točka je bil zadnji govorec Vuk Ćosić, ki je predstavil alternativni pogleda na oglaševanje in na oglaševanje na spletu, kar je bila nekakšna osvežitev vsega dela, predvsem zaradi odličnega govora. Vanessa tudi zna predavati, se ji vidi, da te stvari počne že dolgo, kako si je pa najdi.si dovolil, da je kar nekdo vskočil in zaradi tega naredil povprečen, če ne še manj, govor, pa tudi ne morem razumeti.

Torej, naslednje leto ne grem na SKIM, kajti moj čas je bolje uporabljen kakorkoli drugače. Želim pa si konference, na kateri bi se pomembni ljudje pogovarjali o tem, kako in zakaj optimizirati spletne strani. Takšna konferenca verjetno ne sme stati 500€ in je lahko tudi na kakšni manj fancy lokaciji. Kjer predvajanje ppt resnično deluje in kjer tudi ozvočenje deluje. In kjer ljudje, ko imajo pred sabo mikrofon ne uporabljajo ročnega, ki ga ne znajo uporabljati. In še bi lahko našteval…

Si bil na konferenci? Tvoje mnenje?

Rate this post

Comments (3)

  1. Se strinjam z zgoraj napisanim. Meni je bilo zanimivo predavanje Vanesse Fox in Vuka Ćosića, razen okrogle mize, ki se je malce oddaljila od iskalnega marketinga pa smo poslušali samo lastno promocijo govornikov ter reklamiranje njihovih produktov oz. storitev.

    Pogrešal sem uporabne informacije o iskalnem marketingu, aktualne trende.

  2. Sam sicer nisem bil na konferenci, ker je bilo nekako za pricakovati, da bo vse skupaj skoncentrirano k lastni promociji glavnih sponzorjev. Navsezadnje je to povsem logicno z vidika posla. Z vidika udelezencev, ki pa bi zeleli izvedeti nekaj novega pa zal ne, da o ceni na udelezenca ne govorim.

    Vse to je le se dodaten klic k temu, da se organizira alternativa SKIM-u.

  3. Jah, očitno bo res treba nekaj organizirati, kjer se bo govorilo o optimizaciji in o ničemer drugem. Torej triki, orodja, social networking…
    Se je o tem že kje kaj govorilo?

Comments are closed.