Prvo črno piko bomo podelili Mlademu forumu Socialnih demokratov. Že kar nekaj časa uporabljajo newsletter za širjenje informacij med svojim članstvom, kar seveda pohvalimo. Vendar so tukaj naredili nekaj osnovnih napak. Njihov mail namreč izgleda kot spam, tako da sem prepričan, da ga marsikdo po pomoti izbriše še preden ga odpre. Poglejmo zakaj:

 

Črna pika email marketinga

Črna pika email marketinga

Njihov prvi problem je, da uporabljajo VELIKE ČRKE. Verjetno razmišljajo o tem, da velike črke prinašajo pozornost, vendar bolj ali manj vsi vemo, da so velike črke na spletu oziroma na splošno v računalništvu znak KRIČANJA, poleg tega pa mail izgleda veliko bolj spammersko zaradi tega. Njihova naslednja težava, ki jo večkrat ponavljajo je, da v polje OD vpišejo NEWS. Zakaj že? MF SD, Novice MF SD ali kaj podobnega, najbolj zanimivo je, da jim to celo včasih uspe. Dajmo takoj povedat kdo pošilja, tako da tisti, ki so zainteresirani takoj odprejo mail, saj jih zanima, kaj jim pošilja nekdo, komur so se prijavili na mailing listo.

Tretji problem je njihov naslov maila, ki pravi SE NEKAJ PROSTIH MEST!. Že že, samo lahko bi povedali zakaj je še nekaj prostih mest. Verjamem, da na eni strani mislijo, da s tem povečajo odpiranje maila, saj ljudje želijo videti, za kaj je še nekaj prostih mest, na drugi strani pa, če seštejemo vse te napake, še manj ljudi odpre mail, predvsem pa tisti, ki jih zanima potovanje v Beograd, o čemer potem govorijo v sporočilu, manjkrat odprejo mail. V kolikor bi v topicu imeli Še nekaj prostih mest za potovanje v Beograd ali Še nekaj prostih mest za ogled Hiše cvetja, bi več tistih, ki jih ogled neposredno zanima, takoj odprlo mail.

Ni veliko dela s tem, da izboljšajo svoj način pošiljanja mailov, tako da mislim da če se malo potrudijo bodo dobili precej večji odziv na njihovo pošiljanje.

Rate this post

Comments (1)

  1. […] Črna pika #1 […]

Comments are closed.