Torej, začenjamo serijo postov o tem, kako optimizirati vašo joomla stran. Večina nasvetov bo namenjenih temu, katere komponente ali module uporabiti, zato da bo vaša stran delovala bolje oziroma da bo bolje optimizirana, oziroma da bodo obiskovalci raje prihajali in raje kupovali.

Začeli pa bomo z varnostjo.

Varnost mora biti vedno na prvem mestu so nas naučili že v osnovni šoli. Vendar marsikdo pozablja na to, da se lahko kdaj zgodi, da se spletna stran enostavno poruši. In takrat ostanete brez vsega. Si zamišljate, da ostanete brez vseh vnosov, ki ste jih mukoma vpisovali v vašo spletno stran? Ali še slabše, da ostanete brez vseh opisov izdelkov in slik ki jih prodajate, poleg tega pa še brez informacij o vaših kupcih in njihovih naročilih.

Torej je potrebno namestiti nekaj, kar nam bo povarovalo bazo. Glede na to, da vsak dan dodaste kak post na vašo spletno stran je pomembno, da se arhiva dela redno, najbolje kar dnevno. Za to uporabite jbackup system plugin ki vam bo vsak dan ob polnoči poslal skrčeno bazo na vaš e-mail naslov. Glede na to, da lahko te baze postanejo kar velike in da jih pošilja dnevno bodite prepričani, da imate dovolj prostora na vašem e-mail strežniku. Jaz za to uporabljam kar enega izmed gmail računov.

Najprej ga namestite kot plugin/vtičnik, nato pa ga nastavite. Nastavitve so popolnoma enostavne, vse kar morate narediti je, da vpišete email naslov, na katerega želite prejemati vašo bazo, in da stvar prestavite izven testnega okolja. Slika spodaj prikazuje kako morajo stvari izgledati, da stvar deluje. 

Najboljše pri tem sistemu je, da lahko potem pozabite nanj, če pa se vam karkoli zgodi z vašo spletno stranjo, pa imate varnostno kopijo vedno pri roki.

Lepo ane?

Rate this post

Comments (1)

  1. Optimizacija za Joomlo 1 | Optimizacija spletnih strani…

    Prvi članek iz serije kako optimizirati spletno stran, kadar deluje na sistemu joomla….

Comments are closed.