Uporabe Google Analytics orodja smo se že naučili, sedaj pa je čas da vidimo, kam grejo uporabniki, ko zapustijo našo spletno stran. Pogosto je nujno potrebno, da sledimo povezavam, ki kažejo na druge spletne strani iz naših. Enostavno povedano je lahko to cilj vaše spletne strani, torej da uporabnike spravite na določeno drugo spletno stran, ali pa želite videti, koliko ljudje klikajo na nek link.

To nam omogoča tudi google analytics, vse kar je potrebno je, da pri izhodni povezavi dodamo določeno kodo. Povezava mora izgledati takole

a href=”http://www.zeljena-spletna.stran.com” onClick=”javascript: pageTracker._trackPageview(‘/outgoing/zeljena-spletna.stran.com’);” 

Torej dodamo odebeljen del, v katerem si zapišemo na katero spletno stran kaže ta povezava, tako da bomo kasneje lahko vedeli, katera povezava kaže tam. Sedaj nekaj časa čakamo, saj moramo počakati, da se prvi kliki pokažejo v google analytics. Ko odpremo GA, gremo na “Content” in “Content drilldown”. V iskalnik na dnu seznama spletnih strani vpišemo “outgoing” in prikaže nam vse outgoing povezave, ki smo jim dodali.

V kolikor imate večjo spletno stran je to seveda lahko kar nekaj dela, zato če uporabljate joomlo in bi radi sledili vsem odhodnim povezavam uporabite tale vtič (plugin).

Rate this post