O tem, da vaše potrebujete blog podjetja sem že pisal, tudi o tem, da je težko najti dobre slovenske korporativne bloge, danes pa se bomo posvetili temu, kako pogosto blogati. Torej, kako pogosto napisati nov prispevek na blog.

Odgovor na to vprašanje ni enostaven, in predvsem ni enega odgovora na to vprašanje. Odgovor je predvsem odvisen od tega, kako se sami odločite. Obstajajo blogi, ki na dan objavijo več različnih prispevkov in takšni, ki jih objavijo le nekaj na mesec. Najpomembnejše merilo je, blogajte takrat, ko imate kaj za povedati. Pisati tri slabe prispevke na dan je veliko slabše kot pisati tri kvalitetne prispevke na teden. Vsekakor vas bodo ljudje ocenjevali po tem, kako kvalitetni, zanimivi, berljivi in polni informacij so vaši prispevki, ne pa po tem, kako pogosto jih napišete.

Seveda redko bloganje pomeni, da se vas bodo ljudje manj spomnili, manj boste navezali neposrednih stikov s svojimi bralci. Zato je že pametno, da blogate redno. Zadajte si nalogo in jo izpolnite. Bloganje vsaj 3 krat tedensko je vsekakor primerno za vsak blog. Če boste hitro spreminjali pogostost bloganja, torej boste en dan objavili 5 prispevkov, potem pa en mesec nič, bodo obiskovalci dobili občutek, da niste ravno resni z vašim blogom. To je tako, kot da prijatelja en dan ves dan nadlegujete, potem pa ga mesec ali dva ne pokličete. Včasih deluje, večinoma pa se človek vpraša, zakaj je nek dan tako poseben, da je potrebno blogati 5 krat. Seveda se zgodi, da je informacij veliko in da jih je resnično potrebno povedati. Ob takšnih dnevih/tednih lahko blogate več. Predlagam pa, da uporabite možnost, ki jo wordpress, pa tudi drugi CMS-i ponujajo v večini kar po defaultu, to je da nastavite kdaj naj bo nek prispevek objavljen. Seveda se vam bo utrnilo največ idej ravno takrat ko pišete blog (poleg vseh tistih, ki se vam utrnejo ob 3h zjutraj). In najboljše je, da prispevek takoj napišete. Ali da ga vsaj napišete večji del, ostalo pa dodate kasneje. Vendar to ne pomeni, da morate blog takoj objaviti. Nastavite ga, da se sam objavi čez dva dni. Nanj lahko pozabite, objavljen pa bo vseeno.

Mimogrede. Posebej če pišete korporativen blog je pomembno, da ga pišete redno. Pišete ga predvsem zaradi tega, da vas ljudje spoznajo. In če vas bodo redno brali, se jim boste vsedli v spomin. To pomeni da naslednjič, ko bodo potrebovali nekoga ali nekaj iz vašega področja, se bodo najprej spomnili na vas, saj vas berejo nekajkrat tedensko. Torej skoraj brezplačna, ali pa recimo temu naključna reklama. Kar pa tudi ni kar tako.

Rate this post

Comments (2)

  1. Kako pogosto blogati? | Optimizacija spletnih strani…

    Kako pogosto blogati je pomembno vprašanje….

  2. Kako pogosto blogati? | Optimizacija spletnih strani…

    Vprašanje kako pogosto blogati je izredno pomembno, zato preberite in vaš blog bo zmagal….

Comments are closed.