Stvari, ki  smo se jih naučili v novih webmaster video posnetkih, ki jih je posnel Matt Cutts (tisti, ki ga še ne poznate, to je vodja ekipe za kvaliteto iskalnih razultatov, torej tisti ki verjetno ve največ o tem, kaj in kako deluje pri optimizaciji spletnih strani in kaj ne deluje.)

  1. Lokacija strežnika vpliva na vašo uvrstitev v iskalnikih. Če je vaš strežnik v Sloveniji, boste bolje rangirani v slovenskem googlu. Seveda pa pomaga tudi nastavitev v google webmaster tools.
  2. Če spreminjate vašo spletno stran, torej tehnologijo ki poganja vašo spletno stran, Matt predlaga, da počasi spreminjate spletno stran. Najprej template, torej izgled, potem URL-je (ne pozabiti na 301 preusmeritev) itd. Najprej stvar stestirajte, potem pa počasi spreminjajte. Vendar, če sprememba ni velika, verjetno ne bo večjih težav.
  3. Pri nastavljanju prioritete postamezne strani v vaši xml sitemap ni potrebe, da spreminjate prioritet. Lahko imate vse prioritete nastavljene na isto vrednost, pa bo vse še vedno ok. Google bo že sam poiskal tisto stran, ki je najpomembnejša.
  4. Če imate nekatere povezave nastavljene na spletno stran, ki ustavlja google robotka z robots.txt, boste na tej povezavi izgubljani PR, oziroma bo PR še vedno tekel na to stran.

To je to. Nekaj kratkih idej, ki jih predlaga google, tako da jim resnično lahko verjamemo. Pri gromozanski količini podatkov, ki jih lahko najdemo o optimizaciji internetnih strani na spletu, je nujno da najdemo vire, ki jim lahko zaupamo.

Rate this post

Comments (1)

  1. Matt razkriva skrivnosti optimizacije internetnih strani | Optimizacija spletnih strani…

    Sodelavec googla Matt Cutts vsak teden pripravi spletne video posnetke v katerih odgovarja na vprašanja uporabnikov. Zbrali smo najboljše….

Comments are closed.