Takole, takoj ko smo se vrnili iz dopusta velike spremembe v googlu. Najprej google spreminja iskalni algoritem, to seveda ni nič novega, način sedaj nekoliko spremenili, tako da update napovedujejo vnaprej in rezultate iskanja lahko preverite vnaprej. Torej lahko malo pogledate v prihodnost, kako bodo (verjetno) izgledali rezultati nekoliko kasneje. Točen datum ni znan. Gre za t.o. caffeine update, rezultate prihodnosti pa lahko pogledate na www2.sandbox.google.com. Sicer razlik naj ne bi bilo prevelikih, vsaj tako so pokazala naša prva testiranja in testiranja, ki so jih izvedli drugi webmastri.

Drug update se je zgodil na področju sitelink-ov (sej veste, tiste povezave na notranje strani, ki se pokažejo (večinoma) pod prvim rezultatom iskanja). Izgleda da je google stvar naredil veliko, saj so kar tri naše strani pridobile sitelink-e. Dve strani sta imeli te linke že prej vendar sta jih iz takšnih ali drugačnih razlogov izgubile, tretja, tale, pa je na novo pridobila sitelinke. Sedaj je potrebno samo še spremeniti strani, na katere kažejo sitelinki, tako da bodo najprimernejše, kar so lahko in to je to. Če vas zanima, ali je tudi vaša stran dobila sitelink-e, googlajte site:www.mojadomena.si ali preverite v google webmaster tools-ih.

Kako se je izšlo za vas? Boste rangirali boljše ali slabše? Imate nove sitelink-e in nov promet?

Comments (2)

  1. […] Novosti v iskalniku Google | Optimizacija spletnih strani Tags: caffeine-update, facebook, google-page, google-pagerank, google-update, razlike-google, reference, related, social-networking, spam […]

  2. Novosti v iskalniku Google | Optimizacija spletnih strani…

    Google update na dveh frontah….

Comments are closed.