Redni obiskovalci in/ali redne stranke so izredno pomembni za vsako spletno stran. To so obiskovalci, ki vas že poznajo, ki poznajo vaše storitve in/ali izdelke in so z njimi zadovoljni. Poleg rednih nakupov vas bodo predlagali tudi svojim prijateljem in drugim znancem, kar je, kot so pokazale raziskave, najboljši način promocije.

Ustvarite Facebook stran
Eden izmed načinov, kako lahko svoje obiskovalce redno obveščate o tem, kaj počnete, je tudi Facebook stran. Facebook stran te spletne strani smo poimenovali prva pomoč za optimizacijo spletnih strani in vsak dan pridobiva nove oboževalce, kot jih imenuje Facebook. Svojo stran naredite tako, da na eni izmed takšnih strani spodaj levo poiščete možnost “Ustvari stran za moje podjetje”. Nekateri uporabniki Facebook-a se sicer poslužujejo strategije, da za podjetje ali izdelke ustvarijo pravi Facebook profil, vendar je to v nasprotju z pravili Facebook-a, tako da te taktike ne priporočamo, saj obstaja možnost, da vas Facebook izključi (in to se je že zgodilo, tudi nam), s čimer boste izgubili ves trud, ki ste ga vložili v promocijo.

Facebook strani podjetij vam omogočajo, da dodajate skoraj vse, kar lahko dodajate na vašem profilu. Seveda najpomembnejše so spremembe stanja, lahko pa dodajate fotografije, video posnetke, dogodke in vse druge dobrote, ki jih uporabljate na Facebooku.

Promocija Facebook strani
Preden pa stran pokažete svojim prijateljem, morate urediti nekaj stvari. Dodajte slike, dodajte tekste in povezave. Naj bo vaša stran že od začetka živa, tako da bo vsakdo ki jo bo našel imel občutek da stran živi.
Naslednji korak, ki se je odlično obnesel za našo Facebook stran je, da Facebook stran objavite na svoji spletni strani. Facebook vam ponuja možnost, da “Dodate škatlo na svojo stran” s čimer lahko na svojo spletno stran dodate povezavo na Facebook stran, zraven pa prikažete še zadnje spremembe na Facebook strani ali pa tudi oboževalce. Preko take “škatle” dobiva naša stran na Facebook-u dnevno nove oboževalce. Torej ljudi, ki dobijo obvestilo kadarkoli objavimo nov post, spremenimo stanje na Facebook-u, dodamo povezavo, sliko ipd. Torej ljudje neformalno, na redni bazi dobivajo informacije o vašem podjetju. Čisto brezplačno se jim torej predstavite kot aktivno podjetje, kot podjetje ki je v stiku s spremembami in novostmi na spletu. Na katero podjetje bi vi pomislili, ko bi potrebovali pomoč, na nekoga čigar oglas ste enkrat videli na televiziji, ali na podjetje, ki vam vsak dan sporoči nekaj zanimivega in uporabnega?

Svojo Facebook stran pošljite svojim prijateljem na Facebooku, po naših izkušnjah se veliko ljudi pridruži zaradi radovednosti in na takšen način boste prejeli prve oboževalce. Vedno je pomembno, da ljudje ki pridejo na vašo stran ne dobijo občutka, da so edini, ki vas poznajo, zato je že prav, da imate vsaj nekaj oboževalcev že od začetka.

Predvsem je pomembno, da Facebook strani ne uporabljate le za promocijo vaših izdelkov. Podajte ljudjem realno vrednost, nekaj novega, nekaj česar drugje ne najdejo. Nove informacije, zanimive in smešne informacije. Na takšen način se ne bodo počutili posiljeni s strani vašega podjetja, ampak bodo imeli občutek, da ste resnično njihov “oboževalec”.

Za pridobivanje oboževalcev predvsem na začetku predlagamo, da uporabite tudi Facebook oglaševanje, saj lahko za relativno majhne zneske pridobite večje število ljudi, ki vam bodo sledili.

Promocija spletne strani na Facebook strani

Glavni cilj je seveda promoviranje vaše osnovne spletne strani. V kolikor na spletni strani pišete blog (in če ga ne, si preberite zakaj morate pisati blog podjetja), ga lahko avtomatsko dodate na Facebook stran. Uporabite vaš RSS, ki ga dodate v vaše zapiske na Facebook strani. Vsaka objava na blogu se tako avtomatsko pokaže na vaši Facebook strani, poleg tega pa vsak vaš oboževalec vidi vaš zapis v svojem seznamu novih objav na Facebooku.

Vse novosti, ki jih boste uvajali na vaši spletni strani predstavite tudi na Facebook strani, tako bo vaša Facebook stran živela in prinašala dodatno vrednost oboževalcem in vam.

Dovolite da vas na koncu povabimo na našo Facebook stran o optimizaciji spletnih strani.

P.s. še kratek trik, v imenu Facebook strani ne uporabljajte šumnikov, če ni nujno potrebno. Tako bo vaš statični URL bolj prijazen do uporabnikov, saj ima Facebook trenutno še nekaj težav pri prepoznavanju šumnikov.

Rate this post

Comments (1)

  1. Uporaba Facebook-a za pridobivanje novih strank | Optimizacija spletnih strani…

    Kako uporabite Facebook za pridobivanje novih in stalnih strank….

Comments are closed.