Ob spremembi grafične predloge, ki pravzaprav še vedno poteka (jah, ko dobiš idejo za prispevek, ga je pač treba hitro spisati) se mi je porodilo še eno vprašanje. Prejšnji template je imel strukturo takšno, da je naslov bloga imel h1, kategorije so bile označene z h2, h3 ni obstajal.

Novi template ima naslov bloga h1 (kar je verjetno logično), h2 pa so označeni naslovi posameznih prispevkov. h3 pa naslovi posameznih blokov v meniju oziroma naslovi posameznih widgetov.

Torej, glavno vprašanje je, kaj je bolj SEO način? Verjetno naslovi kategorij predstavljajo najpomembnejše ključne besede, zato jih je pametno predstaviti kot posebej pomembne. Kategorije nekako predstavljajo nadpomenke posameznih vsebin in prispevkov na vašem blogu.

Na drugi strani pa, če želimo pobrati long tail, torej več besedne ključne besede, je verjetno bolje predstaviti naslove posameznih prispevkov kot bolj pomembne in na takšen način bolje rangirati za naslove v iskalnikih.

Kaj vi pravite?

In mimogrede, a je lepa nova predloga? 😀

Rate this post

Comments (2)

  1. Predloga lepša, kar se pa samega SEO-ta tiče je semantično po mojem najbolj pravilno če je ime bloga h1, da so h2 kategorije / rubrike in h3 naslov zapisa / članka / …

  2. No, hvala, čeprav ravnokar opažam, da ta ideja da je link za komentarje na vrhu posta verjetno ni najboljša, tako da bom to po moje spremenil…
    Se po eni strani strinjam. Ampak, a ne bo več long taila dobil, če so long tail keywordi v h2?

Comments are closed.