Čisto kratka objava, toliko da se vam vnaprej opravičim za morebitne motnje. Blog selim na http://www.optimizacija-strani.info (domena, ki je do sedaj bila preusmerjena na to domeno). Nič posebnega, samo malo brandinga potrebujemo, sedaj ko odpiram podjetje optimizacija-strani.info.

Dokler se ne prestavijo vsi DNS serverji bomo gostili na obeh domenah, potem pa bomo to domeno preusmerili na optimizacija-strani.info. Seveda bomo zraven natančno spremljali tudi kaj se bo zgodilo s pozicijami v iskalnikih.

Postopek selitve strani iz ene domene na drugo v popolnem scenariju izgleda takole:

1. preselimo spletno stran

2. Premik na drugo domeno javimo googl-u preko Google webmaster tools

3. Naredimo 301 preusmeritev domene in vseh podstrani na novo domeno

4. Spremenimo vse oziroma čim več povezav, da kažejo na novo stran

5. Malo počakamo in upamo na najboljše 😀

Danes bom naredil posnetek vseh ključnih besed in njihovih pozicij, potem pa bomo videli, ko bo google poindeksiral novo domeno, kako dobro nam bo šlo. Torej, se vidimo na novem naslovu !

(Ironično je tudi to, da se selim tudi v resničnem življenju 😀 ).

Rate this post

Comments (5)

 1. Verjetno to ni običajno, da ob seljenju v resničnem življenju seliš tudi domene 😀

  hehe, pa vso srečo 😉

  LP

 2. Vsekakor pa potrebuješ nek osebni blog ali kategorijo kjer boš pisal o osebnih zadevah 🙂 Mnoge med nas namreč zanimajo še nekatere druge podrobnosti.. 🙂 Odpiranje podjetja, včeraj zadnji dan službe, selitev… 🙂 Morda bi za nas najbolj zveste fane lahko pripravil kakšen bombon ? 😀

 3. Pa ni glih ja.. Ampak je slučajno prišlo zraven 😀 Bom poročal 😀

 4. Ta razmislek o tem, ali ta blog polniti z drugimi prispevki je bil že nekaj časa opravljen. Moram pogledat, če imam kakšno domeno kje odveč, ali pa kaj resnično kupiti. Materiala je vedno dovolj, samo ko ni časa za pisanje. Bom vsekakor o odpiranju podjetja še kaj pisal, čeprav bo očitno nekaj časa trajalo, da se ga bo odprlo 🙁
  Ampak vsekakor vesel zvestih fanov 😀

 5. Tudi sam sem imel eno .info domeno za tako zadevo in je dobro rangirala. Zaradi brandinga sem kupil novo in staro preusmeril nanjo.

Comments are closed.