Ja, kar ni in ni konec priložnosti, ki jih ponuja google s svojo storitvijo o google maps. Kako in zakaj vpisati svoje podjetje v google maps in zakaj brez tega izgubljate stranke sem že pisal. Sedaj pa še malo o tem.

Namreč, vpis v google maps ne pomaga samo pri tem, da je vaša podstran, ki jo google avtomatično ustvari za vsako podjetje lepša in prijaznejša do uporabnikov, še pomembneje, davsebuje pravilne informacije o vašem podjetju. Pomag tudi pri tem, da se dvignete na vrh t.i. škatle desetih (petih, treh). Gre za majhen zemljevid z najpopularnejšimi podjetji, ki ga google pokaže med navadnimi iskalnimi rezultati.

Oglejmo si primer. Iščete mizarja v okolici Žiri. Če pogooglate besedici “mizarstvo žiri”, boste dobili ne samo klasičnih deset iskalnih rezultatov, ampak tudi zemljevid, na katerem so označena mizarstva v in v bližini kraja Žiri. Zagotovo vem, da prvi zadetek, torej Mizarstvo Boštjan Oblak, preden smo mu uredili vpis v google local sploh ni bil pokazan na tem seznamu in ne na zemljevidu. Nekaj majhnih sprememb na strani in vpis v google local je pomagal, da je sedaj prvi na seznamu.

Vidimo lahko, da nobena izmed strani/podjetij, ki sledijo na 10 bloku nima urejenega vpisa v google local. Kakor želijo 😀

Rate this post