Tako, ustanovitev podjetja je bila uspešna. Sedaj pa je potrebno začeti delati. Ni druge. Ok, malo še lahko prispevke pišem na blog 😀

Predstaviti želim dve aplikaciji, ki ju bom (eno že) uporabljal kot s.p., da si poenostavim delovanje, predvsem vse te papirje. Vsako podjetje se mora ukvarjati z računi in potnimi nalogi. To lahko vedno delamo tudi ročno, vendar zakaj bi uporabljali orodja iz 1980 za dela, ki jih opravljamo v 2010.Ćebelca.biz

Račune bom izdajal preko aplikacije Čebelca.biz (https://www.cebelca.biz/). Gre za brezplačno aplikacijo, za katero pa moram reči, da je precej dobro narejena. Seveda ima tudi plačljive variante, ampak zaenkrat je zame dovolj dobra brezplačna.

Uporaba je precej enostavna, vpišeš podatke svojega podjetja, vpišeš partnerje, ki jim boš izdajal račune (vsakemu lahko določiš tudi default valuto) in to je to. Račune lahko kopiraš, dodajaš precej enostavno, saj večino stvari sistem pobere iz baze, vpisuješ kdaj in v kolikšnem deležu so bili plačani. Sistem prikazuje tudi nekatere statistike, recimo skupno izdano št. in vrednost računov, največje neplačnike ipd. Precej ok, ko grem k računovodkinji, samo sprintam zadnje račune in to je to. Nič več izgubljanja računov (kar se mi je kdaj znalo zgoditi 😀 ) Plačljivi del aplikacije ponuja še predračune, prejete račune in seznam storitev, s čimer še pohitrimo delo.

Potni nalogiZa drugo aplikacijo še nisem popolnoma prepričan, če jo bom uporabljal, saj sem jo ravnokar odkril. Potrebujem nekaj, kjer bom pisal potne naloge in seveda jih ne bi pisal na roko. Googlam in najdem www.potninalog.si (malo spammy domena, ane? 😀 ). Aplikacija izgleda precej enostavno, vendar ima kar nekaj težav. Ne zna sama izračunati razdalje, ne zna sama pogledati koliko je vrednost 1 kilometra in očitno je potrebno večino stvari vsakič znova napisati, torej avto, kam greš ipd. Vsaj preteklih 5 bi jih lahko imel na drop-down meniju in bi jih izbral. Tako bi stvari potekale hitreje. No, bomo počakali, mogoče te stvari še dodajo.

Kaj pa vi uporabljate? Delate vse na roko, ali mogoče poznate kakšen boljši servis? (Za potne naloge zanekrat rad in hitro menjam).

P.s. seveda je ta prispevek napisan na lastno iniciativo, nikakor nisem povezan z omenjenima podjetjema/storitvama.

Rate this post