Drugi dan tedna Video navodil za optimizacijo spletnih strani na optimizacija-strani.info in prvi moj video. Tale je še nekoliko okoren, naslednji, ki ga boste lahko videli jutri, je veliko lepši. Kupil malo videa in dobil malo brezplačne glasbe in stvar izgleda takoj boljše. Vsi se učimo.
Tokrat si bomo ogledali osnove Google Analyitcs. Veliko podjetij, ki izdeluje spletne strani svojim naročnikom preda spletno stran in zraven dostop do Google Analytics, kar je seveda fajn, vendar potem stranke nimajo pojma kaj naj s tem počnejo. Evo, seos na pomoč. Pa seveda ne samo to. Vsakdo, ki ima svojo spletno stran bi po moje moral uporabljati eno izmed orodij za analizo števila obiskovalcev na spletni strani. In GA je resnično najboljše brezplačno orodje za to.
Video je tokrat hostan na vimeo, ki mi je nekako bližje, res pa je da je vprašanje kako se bo potem obnašal glede optimizacije. Ampak, če ne drugače, bomo v tem prispevku velikokrat omenili, da je ta video o tem, kako uporabljati Google Analytics 😀

Video navodila za uporabo Google Analytics from Peter Mesarec on Vimeo.

Kot sem obljubil v video posnetku, tukaj še nekaj povezav na prispevke, v katerim sem že pisal o Google Analytics (a se v ta prispevek da še večkrat napisat Google Analytics? Dajmo probat. (to, če lahko v ta prispevek večkrat napišem Google Analytics).

Google Analytics trik – poglejmo le dolge ključne besede (long tail)
Uporaba Google Analytics – osnove
Dodajanje uporabnikov v Google Analyitics

P.s. v komentarjih še vedno zbiramo video želje (to je ko želeli ste poslušajte, samo zastonj) za navodila v soboto in nedeljo.

Rate this post

Comments (1)

Comments are closed.