Google očitno pridno spreminja iskalne rezultate, na internetmojster.com beremo, da ljudje vidijo oglase tudi pod 10. mestom, torej na dnu strani (link).

Še več google localSam sem pa opazil še zanimivejšo novost, namreč okence, v katero vpišete lokacijo, blizu katere želite iskati. Google tako dodatno vzpodbuja uporabnike, da vpišejo svoje mesto in tako vidijo iskalne rezultate prilagojene mestu, kjer se nahajajo.

Ni sicer čisto jasno, kaj točno s tem pridobimo, saj iz mojega kratkega testa izhaja, da google, če imate vpisano lokacijo v okencu na levi, ne pokaže istih rezultatov, kot jih pokaže, če v osnovno iskanje na konec ključne besede dodate mesto. Tako, če iščemo optimizacija spletnih strani maribor, vidimo google local rezultate in potem navadne, v kolikor pa brez tega, pa imamo v okence vpisano Maribor, pa ne vidimo ne google local, ne istih rezultatov.

Bomo videli, po moje gre za še en test, ki ga google izvaja, vsekakor pa kaže puščica vedno bolj proti temu, da je potrebno čim bolj lokalizirati spletne strani, torej googlu povedat kje smo, to dodati v Google local ipd.

Mimogrede, ste vedeli, da Google zavrne prošnjo po tem, da neko podjetje umakne iz google maps?

Rate this post

Comments (2)

  1. Google local ima v Sloveniji eno slabost, in sicer ponudniki dostopa do interneta niso uredili trga. Zaradi tega je izredno težko uporabljati local funkcijo, saj npr: vsi uporabniki Amisa smatrajo, kot Ljubljana, …

    V razvitejših državah tega problema ni in je možno targetirati mesta ali celo dele mesta. Držimo pesti, da bo to kmalu tudi pri nas.

    Meni tudi izbris iz Google maps ni uspel. Nato sem se problema lotil iz druge strani in sprožil postopek za spremembo podatkov. Po večkratnem posredovanju sem uspel doseči spremembo.

  2. Ja men še zmer kaže da sem iz bohinja;)

Comments are closed.