Evo, zdaj pa bo potrebno na novo napisat vse knjige. Recimo. Tudi mojo. Ki bo v kratkem izšla v e-knjiga formatu. Samo malo je potrebno še počakati. Zdaj morem celo poglavje napisat na novo.
Kajti, Facebook je razširil možnosti oglaševanja in dovolite da vam jih predstavim.

Sedaj lahko po novem oglašujete tudi prispevke, objavljene na vaši Facebook strani. Stvar se je sicer napovedovala že dalj časa, vendar je danes prišla šele do tega, da lahko vsakdo sam izdeluje takšne oglase.
Pod Sponsored stories lahko izbiramo med Like Story ali pa page post story. Zadnja pokaže zadnji prispevek, ki je bil objavljen na vaši FB strani, komentarje, lajke ipd. Oglasi torej sami po sebi kažejo, da so stvari viralne, in da jih prijatelji lajkajo, kar pomeni da bodo oglasi še bolj zanimivi za vašo ciljno publiko. Slikice spodaj.

Novo Facebook oglaševanje

Novo Facebook oglaševanje - Like Story

Novo Facebook oglaševanje

Novo Facebook oglaševanje - page post story

Druga stvar, ki je še pomembna sprememba pa je, da lahko, ko oglašujemo svojo Facebook stran, izberemo na kateri zavihek naj pride oseba, ki je kliknila na oglas. S tem lahko močno povečamo uspešnost oglaševalske kampanje, saj lahko oglašujemo različne oglase za različne landing page. Glej slika.

Oglaševanje vaše FB strani

Oglaševanje vaše FB strani

Tako, to je to, kar je od FB oglaševanje novosti od danes. Imam pa še eno vprašanje. Glede na to, da novi profili uporabnikov še bolj vzpodbujajo dodajanje različnih aktivnosti/jezikov/šol, ki jih rad počneš/govoriš/si obiskoval, a kdo oglašuje tudi na te kriterije? Meni še ni uspelo najti dovolj ljudi, ki bi jim bila ena aktivnost tako zelo všeč…

In ja, obljubim, zelo kmalu spet kaj napišem tako pravilno resno aktualnega o optimizaciji spletnih strani. Tale facebook me je čisto prevzel… 😀

Rate this post

Comments (1)

  1. Koliko pa imaš povprečen cpc na fb?

Comments are closed.