Facebook je prenovil izgled FB strani, ki sedaj izgledajo veliko bolj kot profili. Poleg tega smo dobili še en kup novosti, ki smo jih sicer lahko videli pred kratkim, ko je Facebook po pomoti pokazal te novosti. Pa poglejmo, kaj imamo novega.

Najprej nam Facebook ponudi, da naše strani sami nadgradimo. V kolikor tega ne bomo naredili, nam bodo vse strani tako ali tako prenovili konec tega meseca. Tako da sem sam izbral naj vse strani kaže že na novo.

Kaj imamo novega?

Najprej so na vrhu fotografije, tako kot pri osebnih profilih. Kar je odlično, saj bodo fotografije veliko bolj izpostavljene. Navigacija je prestavljena na levo, veliko bolj je izpostavljena tudi številka, ki prikaže število oboževalcev. Slikice oboževalcev so sedaj prestavljene na desno. Spodaj vidimo strani, ki jih imamo nastavljene kot prijateljske strani. Čisto spodaj desno se nam prikazujejo “predlagane strani”, torej strani s katerimi se lahko spoprijateljimo.

Zelo pomembna je tudi novost, da lahko sedaj Facebook uporabljamo kot da smo stran. Torej, če kliknemo na link “Use Facebook as ….” smo potem stran. Pokažejo se nam vsa obvestila o stvareh, ki se dogajajo na strani, kot bi se nam pokazala kot uporabniku. Še več, lahko se sprehajamo po Facebooku in komentiramo stvari, zraven pa se pokaže, da je vse to komentirala/lajkala stran, ne oseba. Seveda samo na ljudeh, s katerimi smo “prijatelji”, torej osebe ki so že lajkale našo stran. (menda).

V nastavitvah imamo sedaj možnost da izberemo, kako bomo komentirali stvari na svoji Facebook strani. Želimo biti stran, ali pa oseba. In Facebook tudi obljublja, da nam bo pošiljal emaile, ko se bo kaj zgodilo na naši strani. Končno…

Ena izmed novosti nastavitev je sedaj tudi filtriranje besed, ki jih lahko uporabijo uporabniki, ko postajo na naš wall (nekateri tuji blogi so danes že poročali o tej novosti čisto ločeno, tako da izgleda da imamo več nivojev novosti).

Kako se vam zdijo nove strani? Sam se bojim, da bo sedaj veliko več spama, ko bodo strani se sprehajale po spletu in komentirale in počele še svašta drugega. Bomo videli, če bo sedaj Facebook bolj aktivno preganjal spamerje na Facebooku.

Če si želite ogledati kako izgleda nova Facebook stran, si oglejte mojo, ki govori o optimizaciji spletnih strani.

Edit: novost predstavlja tudi to, da sedaj lahko na posamezne zavihke uporabljate tudi iframe, ne več samo FBML… več si preberite tukaj.

In še to, če vam Facebook ne ponudi, da bi nadgradili strani, lahko to naredite tukaj.

Rate this post