Facebook timelineJa, sej vem ja, nekoliko spammy naslov, ampak glede na to, da se bo to še veliko iskalo v prihodnosti, je potrebno te ključne besede malo bolj izpostaviti. In takoj na začetku članka povedati, da bomo pogledali nov izgled Facebook strani, t.i. timeline oziroma časovnico (časovno črto), ki jo po novem imajo ne samo FB profili, ampak tudi FB poslovne strani.

Ne veste o čem govorim? Oglejte si moj profil in vam bo vse jasno. Lajkaj tukaj.

FB strani bodo sedaj izgledale točno tako, kot izgledajo tudi novi profili. Torej imamo časovnico, okoli katere so nanizani dogodki, ki smo jih počeli v preteklosti.

Glavne stvari, ki jih morate vedeti so:

– Imamo profilno fotko, in veliko “cover” sliko. Profilne fotke bo potrebno sedaj spremeniti, saj so kvadratne, zato pa imamo veliko več prostora za cover fotografijo, ki gre čez celo širino strani. Dobro razmislite kaj boste dali na njo. Jaz še razmišljam, zato je še nimam 😀 Profilno fotko lahko še vedno prilagajate, tako da nastavite kateri del le-te se bo prikazoval. (cover slika je lahko velikosti 850 x 315 pixels in ne sme vsebovati pozivov k lajkanju, šeranju, ali pa vsebovati akcij, popustov ipd. (zakaj sem že videl FB mojstre slovenske, ki so to že takoj prekršili 😀 ))

– Fotografije, aplikacija in vse ostalo se sedaj prikazuje na vrhu, tako kot pri vašem osebnem profilu. Vrstni red lahko nastavite poljubno. Sedaj so veliko bolj pomembne ikonice aplikacij, ker so tisto, kar vaši uporabniki vidijo zelo očitno in jih je potrebno narediti še bolj vabljive.

– Vsako objavo na vaši časovnici lahko sedaj povečate, tako da zavzame celotno širino, lahko jo prestavite na vrh, kjer se bo prikazovala naslednjih sedem dni, ali pa jo izbrišete iz časovnice. Lahko tudi dodajate posebne dogodke, tako da lahko recimo dodate reference iz zgodovine, nove zaposlitve ipd. Razmislite kaj vse manjka v vaši časovnici. Takšne pomembne stvari dodate kot milestone, najdete ga tam kjer ponavadi pišete objave.

– Nadzorna plošča (admin) se je prestavila in je sedaj veliko bolj uporabna. S klikom na ikonico se pokaže na vrhu kjer lahko vidite vse zadnje dogodke, zadnje lajkerje in osnovno statistiko, vse na enem ekranu.

– Sporočila s fani so sedaj enako v administratorski plošči in jih tako takoj vidite. Sporočanje mora vedno začeti vaš oboževalec, vi pa mu kot stran lahko potem odgovorite. Odlično za podporo uporabnikom.

– Lahko spremenite ime svoje Facebook strani. Če ste si ga narobe izbrali (kot sem to storil jaz) ali pa enostavno želite zamenjati, lahko za zamenjavo zaprosite tukaj

Moje osebno mnenje je, da zaenkrat timeline prikazuje neke čudne stvari, malo preveč iz zgodovine, ampak bomo videli. In če smo se navadili na timeline-je v profilih, se bomo tudi na to. Sedaj bodo vsaj stvari izgledale enako. In čisto iskreno, zaenkrat bom z večino strani počakal s spremembo. Recimo Moj otrok in vrtec, pri katerem aktivno sodelujem, bo ostal še nekaj časa tako, kot je. Potrebno je stvari pooblikovati, predvsem bi pa radi počakali, da se ljudje na drugih straneh navadijo novega izgleda in se potem ne bodo več zgubljali na naši strani, ampak bodo že vedeli za kaj se gre, ko pridejo na našo stran. (btw, če boste lakjali našega otroka, tudi ne bom jezen 😀 )

Tako, to je na kratko to. V komentarjih pričakujem vaše mnenje o novih FB straneh, če pa ste stran že pretvorili, pa dodajte tudi link, da jo gremo pogledat. (ja, lahko, spamate, kolko hočete 😀 )

P.s. stvari dodajam, ko se učim. To objavo sem želel highlightat (zvezdico klikneš), torej narediti da se prikaže čez celotno širino. Vse ok, potem pa kliknem še pin to top, torej da bi se prikazovala na vrhu, pa highlightanje izgine. Torej to ne gre oboje na enkrat. Škoda.

P.p.s. vsi tisti, ki ste tukaj na novo, če želite brati redno vse moje članke, je najboljše, da se naročite na RSS.

Rate this post