21. 4. 2015 je datum, ki ga je Google že vnaprej določil kot skrajni datum, da izboljšate vašo uporabniško izkušnjo tudi za mobilne uporabnike. Sicer bo obisk manjši!

Google je že pred časom oznanil, da prihaja nov update, ki naj bi vplival na mobilna iskanja v vseh jezikih. Efekt tega updata pa naj ne bi bil zanemarljiv, ampak ravno nasprotno. Učinki naj bi bili zelo veliki.

Uradna napoved s strani Google-a:  http://goo.gl/cC78Xb

Ta novost niti ni tako nepričakovana glede na to, da je trend brskanja preko mobilnih naprav vse večji. Če smo v Sloveniji še precej zadaj pri uporabi mobilnih naprav, je v razvitejših državah stanje popolnoma drugačno.

Lahko zato v Sloveniji ignoriramo tako pomemben update? Ne verjamem! Tudi pri nas je že kar nekaj strani, ki so RWD (preberite si tudi druge prednosti RWD designov – http://www.optimizacija-strani.info/2014/11/zakaj-rwd-razlog-je-tu/).

Gre verjeti Googlovim napovedim?

Le redko Google napove spremembe algoritma toliko časa vnaprej. In ko jih, je običajno hudo. Ko pa toliko časa vnaprej napove celo točen datum spremembe …

… velja temu posvetiti kar nekaj pozornosti.

Danes je torej skrajni čas, da ta update obrnete v svojo korist in prehitite konkurenco z RWD designom, hkrati pa si tudi povečate konverzijo.

Preverite svojo stran!

Da boste lažje spali in bo vaša stran tudi po 21. 4. prikazana visoko med zadetki na Googlu, že danes uporabite orodje za testiranje ustreznosti mobilnih strani: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/

Da ne bo realnost takšna kot prikazuje slika:

google-update-hits-site-rankings

Ste »preživeli« zgornji test? Potem je vse OK.

V nasprotnem primeru pa čim prej prilagodite spletno stran. Če je le možno, še pred 21. 4. Če uporabljate Google Webmaster Tools, lahko z njim pridobite celoten spisek napak in sprememb. Sicer ga čim prej vzpostavite, da boste vedno na preži za takšnimi in drugačnimi novostmi, napakami na strani itd.

Rate this post

Comments (2)

  1. Prestal preizkus. Komaj čakam na 21. 4. 🙂

  2. Super. Vi ste najbrž vzeli kakšen WP template in ga priredili, je tako? WP ima super podporo za RWD, ima pa veliko templateov še buge. 😉

Comments are closed.