facebook stran za podjetje

Na spletu lahko najdete veliko vsebin, kako upravljati Facebook stran. Vendar pa je le malo slovenskih strani, kjer lahko najdete navodila o tem, kako ustvariti Facebook stran za podjetje ali znano osebnost. Prav zato smo se odločili, da vam olajšamo delo, vsaj v začetni fazi, in za vas posnamemo video z navodili: kako ustvariti Facebook stran za podjetje. Stvar je precej enostavna. Potrebno si je vzeti le nekaj časa ter slediti navodilom videa, kjer vas vodimo čez vse korake ustvarjanja Facebook strani.

 

Video navodila – Kako ustvarimo Facebook stran za podjetje sem pripravila Klavdija Iskra. Tako. Zdaj si upam trditi, da ste s pomočjo tega videa uspešno ustvarili Facebook stran za svoje podjetje. Vendar, kot sem že v videu omenila, se prava zabava s Facebookom sedaj šele začne. Ampak nič ne de. Tu vam lahko pomagamo mi: ekipa Dominatus. Ponujamo vam možnost upravljanja s Facebook stranjo za podjetje, kar pomeni, da skrbimo za vaše organske objave na strani, sponzorirane objave ter Facebook oglase. Obiščite našo novo spletno stran www.dominatus.si, kjer si lahko ogledate naše reference in oddate svoje povpraševanje. Z veseljem bomo pomagali pri vseh vaših Facebook izzivih, tako z organskimi, kot tudi sponzoriranimi objavami ter oglaševanjem.

Za tiste, ki ne boste pogledali videa, ampak boste raje prebrali pa prilagamo še pisno obliko navodil z videa.

Živjo, dobrodošli na Dominatusovem Youtube kanalu. Danes vam bomo predstavili kako ustvarimo Facebook stran za podjetje. Vse kar morate storiti je, da se prijavite v privat Facebook profil, s katerim želite ustvariti Facebook stran za podjetje.

V meniju zgoraj, kliknete na Create, v kolikor imate nastavljen Facebook v slovenskem jeziku imate Ustvari, če te možnosti nimate kliknete desno puščico in v spustnem meniju pa kliknete Page oz. Ustvari stran.

S klikom Get Started ali Začni boste izbrali kategorijo, ki najbolje ustreza vašemu poslovanju. Izbirate lahko med dvema. Prvo je podjetje ali blagovna znamka, druga pa skupnost ali javna osebnost. Glede na  to, da bomo danes predstavili kako ustvarimo Facebook za podjetje bom kliknila na Business or Brand.

Tukaj poimenujete svoj Page/Stran. Vse kar morate narediti je vpisati ime vašega podjetja oz. Blagovne znamke, ki jo želite predstaviti. V ime vam svetujem da ne vpisujte s.p., d.o.o. in podobnih kratic.

Recimo, da bom danes ustvarila profil za nek lepotilni salon. Vpišem ime.

V drugem polju izberete kategorijo. Za lepotni salon bom tako napisala v polje Beauty, nato pa mi Facebook sam ponudi več možnosti. Vi zberete tisto, ki najbolje opiše vašo stran. Kategorijo in pa ime Facebook strani lahko tudi potem naknadno urejate.

Vnesete še naslov, kraj in poštno številko ter telefona. Telefon ni nujno, da vpišete je pa priporočljivo, saj bodo na ta način vaše potencialne stranke lahko z vami stopile v kontakt tudi preko telefona. V primeru, da ne želite deliti javno naslova, lahko preprosto to skrijete (Don’t show my address.). Vendar kljub temu morate izpolniti naslov, saj vas v nasprotnem primeru Facebook ne spusti naprej. Vidno pa bo samo mesto.

Odprla se vam je nova stran, kjer boste dodali sliko profila in naslovno sliko. Profilna slika uporabnikom Facebooka pomagala najti vašo stran, lahko pa jo bodo prepoznali tudi v objavah, komentarjih in drugod. Zato vam svetujem, če imate logotip, ga uporabite za profilno sliko. Dimenzija profilne slike je 2048×2048 pixlov. Bodite pozorni, saj so sedaj Facebook profilne slike v krogu, da je viden cel logotip.

Naslovna fotografija naj izraža identiteto strani, predstavi vašo blagovno znamko/storitev/izdelek. Slika naj bo dimenzije 828×315 pixlov, lahko naložite tudi video, ki bo predstavil neko zgodbo. Velikost videa naj bo 820×312 pixlov, dolžine med 20 in 90 sekund. O tem pa kdaj drugič bolj natančno.

Naslednji korak je kratek opis. Ta ni obvezen, vendar vam ga priporočam. Ko bodo uporabniki iskali vaše podjetje recimo preko Google bo ta opis viden v rezultatih iskanja. Polje je omejeno na 155 znakov, zato tukaj dodajte najpomembnejše informacije o vašem podjetju. Ko končate shranite.

Ustvarimo še uporabniško ime strani. Dodajte uporabniško ime tako, da kliknete na Create a Page username oz. Ustvari uporabniško ime.  Ko ustvarite uporabniško ime se prikaže url, ki uporabnikom pomaga najti, si zapomniti, kontaktirati in označiti vašo Facebook stran.

Če želite dodati več informacij, naprimer spletno stran, e-mail, naslov, lokacijo na zemljevidu in tako naprej v levem stolpcu v navigaciji kliknete na About/Vizitka.

Tukaj so vam prikazane vse informacije o vašem podjetju, ki jih lahko delite z obiskovalci vaše Facebook strani. Posamezno informacijo urejate tako, da kliknete na Edit oz. Uredi jo uredite ter nato shranite Save. Če se spomnite sem vam povedala, da lahko ime strani in kategorije spreminjate. To lahko naredite tukaj.

Facebook vam omogoča več različnih templatov oz. tem, ki se razlikujejo v Tagih oz. Zavihkih. V zgornjem desnem kotu kliknete na Settings/Nastavitve, nato v levi navigacijski vrstici kliknete na  Templates and Tabs/ Predloge in zavihki.

Pa ustvarimo še Call to action button –  Gumb za poziv k dejanju

S tem gumbom boste spodbudili uporabnike, ko bodo prišli na vaš profil, da naredijo neko akcijo z call to action buttonom. Gumb je vedno prikazan na vrhu strani pod vašo naslovno fotografijo. Glede na svoj poslovni cilj ustrezno izberete CTA, to je lahko zasebno sporočilo, booking, nakup, page likes in drugo.

Recimo, da bomo izbrali gumb pošlji zasebno sporočilo. To naredimo tako, da kliknemo na Contact us /Stik in izberemo Send massages/Pošlji sporočilo ter kliknemo naprej. V drugem koraku pa nastavimo kam želimo poslati uporabnika, v našem primeru v messenger. Zato kliknemo Messenger. Potrdite svojo izbiro in CTA gumb je tako nastavljen.

CTA gumb lahko kadarkoli spremenite, zato ni bojazni če ste se na začetku narobe odločili..

Tako, vaš Facebook profil je uspešno narejen. Za konec pa naj vam dam še nasvet, ki ga je dobro upoštevati. Ko boste izdelovali profil vam bo Facebook pripravil nasvete, ki jim je dobro slediti. Tako bo vaš profil še bolj izpopolnjen, poleg tega pa vam bo pomagal pri ustvarjanju učinkovitejših objav.  

Upam, da ste s pomočjo tega videa uspešno ustvarili Facebook profil podjetja. Vendar naj vam povem, da se prava zabava ustvarjanja na Facebook šele začenja.

Želimo vam veliko uspehov, v kolikor se vam pa zatakne smo za vas tukaj mi Dominatus ekipa, ki vam bomo z veseljem priskočili na pomoč.

Obiščite našo spletno stran www.dominatus.si in povprašajte za ponudbo.

Hvala za vašo pozornost.

Z vami sem bila Klavdija Iskra.

4.9/5 - (36 votes)