BR, Bounce rate ali zapustna stopnja je izraz, ki prihaja iz analitike obiskovalcev spletne strani (najpogosteje za to uporabljamo Google Analyitcs) in se izraža v odstotkih. Bounce rate nam pove, kolikšen odstotek obiskovalcev si je na naši spletni strani ogledalo le eno podstran, nato pa so našo spletno stran zapustili. Podobno kot pri Time on site je težko povedati, kaj je povprečen bounce rate, in kaj je dober ali slab bounce rate. Vsekakor pa želimo, da je zapustna stopnja čim nižja.

Visoka zapustna stopnja (recimo nad 50%) lahko pomeni več različnih stvari. 1. Vaša spletna stran je optično “ne lepa” (da ne rečem grda) in uporabnike ne prepriča, da je to spletna strani, ki ji lahko zaupajo; 2. uporabniki na vaši spletni strani ne najdejo tistega, kar so iskali; 3. uporabniki na vaši spletni strani sicer najdejo, to kar so iskali, vendar jim niste ponudili ničesar, kar bi jih zanimalo naprej. Na blogu bi to bili drugi članki na podobno tematiko, ali pa prijava v e-mail marketing, enako tudi pri spletni trgovini, kjer uporabnikom ponudimo podobne izdelke, ali izdelke ki so komplementarni izdelku, ki ga gleda uporabnik.

Vsekakor spremljajte vaš Bounce rate, poglejte kaj lahko naredite, da bi ga zmanjšali in ga na različne načine poskusite zmanjšati. Ko je uporabnik enkrat na vaši spletni strani poskrbite, da boste imeli kaj od njega, ne pa da vam samo “kuri bandwidth”.