UGC ali User Generated Content ali vsebina, ustvarjena s strani uporabnikov opisuje najrazličnejše vrste vsebin, ki jih na vaši spletni strani ustvarijo uporabniki. Primer tega so komentarji, ocene, članki uporabnikov, tudi forumi, karkoli, česar niste na spletni strani napisali vi, ampak so napisali uporabniki sami. Takšna vsebina je 1. izredno kvalitetna in 2. jo je težko pridobiti.  Poglejmo ti dve točki natančneje.

1. Izredno kvalitetna je iz različnih razlogov. Najprej zato, ker je zastonj. Recimo. V osnovi je brezplačna, vendar morate ponavadi vložiti veliko časa v to, da uporabnike pripravite do tega, da na vašo spletno stran kaj napišejo. Ker jim mora biti spletna stran pomembna. Nastati mora community. Izredno fajn je ta vsebina za vašo spletno stran, ker se ves čas dodaja vsebina, kar sama od sebe, torej Google vidi vašo spletno stran kot tisto fajno, ki ima vedno nekaj novega in dodatno je to vsebina, o kateri se vi pogosto sploh ne bi spraševali, sedaj pa imate ideje in celo tudi vsebino, ki so jo za vas napisali drugi. Poleg komentarjev, ima moja stran UGC tukaj.

2. Težko jo je pridobiti, ker uporabniki na spletnih straneh, za katere jim je vseeno, enostavno ne pišejo. Pisati komentarje, dajati ocene ipd. je napor za uporabnika. Uporabnik mora videti neko dodano vrednost zase. To je lahko to da dobi kak odgovor, to je lahko backlink, to je lahko “pomembnost”, to je lahko nagrada, ki jo daste vsakemu uporabniku, ki bo nekaj napisal na vaši spletni strani (to pogosto delajo spletne trgovine, ki za vsak komentar na izdelek podarijo nekaj popusta pri naslednjem nakupu).