… ali, zakaj je boljše, da optimizacijo spletnih strani za vašo spletno stran delam jaz, kot pa da jo delate sami…

Popolnoma enostavno, približno tam nekje, kot vprašanje zakaj je boljše, da vaš avto popravlja mehanik in ne da ga popravljate sami. Seveda se lahko naučite optimizacije spletnih strani sami in potem poizkušate sami urediti vašo spletno stran. Tako kot lahko preberete navodila, kako zamenjati motor na avtu in poizkusite to narediti sami. Majhna razlika je seveda ta, da za optimizacijo strani ni natančnih navodil, medtem ko za popravilo avtomobila obstajajo (verjetno, ne vem, nikoli se tega ne bi lotil sam).

Razlik je nekaj, prva je ta, da nikoli ne veste, kaj bo šlo narobe in potem  ko enega vijaka ne morete odviti, lahko obupate. Ker nimate ravno veliko izkušenj. Medtem ko stari mehanik ve, da ga je potrebno dvakrat s kladivom, potem bo pa popustil. Vendar, ko boste imeli motor napol narazen, ko boste klicali mehanika, vam bo ta zaračunal več, kaj ti moral bo najprej urediti “škodo” ki ste jo naredili vi, nato pa šele popraviti stvar. Enako je pri optimizaciji. Enkrat bo šlo nekaj narobe, kajti nimate izkušenj z optimizacijo in potem ko bo šlo narobe, bo šlo narobe veliko stvari in urediti vse nazaj traja dalj časa in je še dražje.

Druga razlika je v tem, da nimate pravega orodja. Kdo pa ima moment ključ doma (in to res obstaja). Enako nimate pravega orodja za to, da vašo stran pripeljete na prvo mesto googla. Medtem ko jaz imam orodja in tudi vem kako jih uporabiti. V tem trenutku lahko povezavo postavim takoj na eno PR6 spletno stran, dve PR5, nekaj PR4 in tako naprej. Ne da bi trdil kako je pagerank pomemben, vendar to so spletne strani, ki so stare nekaj let in imajo avtoriteto v googlu, kar pomeni, da bo te povezave vzel zelo resno. In ne samo to, v lasti imam tudi druge strani, ki mi bodo pomagale pri optimizaciji, ki so bile narejene samo za optimizacijo spletnih strani.

In tretja razlika je v tem, da vem koga vprašati, ko gre kaj narobe. V procesu izdelave in optimizacije različnih spletnih strani sem spoznal ljudi, prebral knjig, blogov in forumov in ljudje, s katerimi sem sodeloval ali pa smo si izmenjali usluge mi lahko vedno pomagajo pri težavah, s katerimi se lahko srečam. Veste vi, koga poklicati, ko gre nekaj narobe?

P.s. angleži imajo odlično besedno zvezo, ki sem jo želel uporabiti za naslov tega posta, vendar enostavno ni primernega prevoda “Why is mine bigger than your’s” je vedno predavanje argumentacije, ki prikazuje kako pokazati da si boljši od nekoga drugega. Enako je tukaj, vendar ni pravega prevoda za to. Ali? Veste kakšnega?

Rate this post

Comments (1)

  1. Zakaj sem boljši od tebe…

    Kako in kdaj kaj početi…

Comments are closed.