Lokalno iskanje je v tujini, v povezavi s kartami, torej prikazom, kje točno se nahaja določen rezultat iskanja, že precej dobro razvito.

lokalno iskanje

lokalno iskanje

Pravzaprav že tako daleč, da je veliko dela z optimizacijo lokalnih rezultatov. Google za tiste države, kjer stvar resnično že deluje ponuja tudi možnost, da svoje enote, pisarne, prodajalne ročno vpišete, jim dodate vse podatke ipd. (mimogrede, to je www.google.com/local, vendar kot že povedano, stvar za Slovenijo še ne deluje). Kljub temu, kot ponavadi, google že testira te prikaze in iskreno rečeno, bi bilo bolje, če jih ne bi. Oziroma če jih ne bi tako pridno razkazoval okoli.

Če pogledamo sliko, ki je tukaj zraven, vidimo da google zgreši za svojih 60-80 kilometrov, ko mi poskuša pokazati fitnes klube po Celju, saj mi prikaže tudi vse fitnes klube okrog Celja, kar zanj pomeni, tam do Ljubljane in Maribora. Sicer lepo, da mi daje veliko izbiro, ampak do Ljubljane se verjetno ne bi rad vozil.

Kljub vsemu se je potrebno pripraviti, saj stvar deluje tudi že nekoliko bolje pri recimo restavracijah, za katere google poišče tudi mnenja uporabnikov, ki so jih pustili po različnih spletnih portalih po svetu in Sloveniji. Tako recimo google uporablja ene par portalov v Sloveniji, kjer lahko pustiš svoj komentar o restavraciji, in te komentarje doda k opisu. Google verjetno še nekaj časa ne bo razdeljeval nalepk Google najljubša restavracija po Sloveniji, kljub vsemu pa se je potrebno pripraviti in spletne strani optimizirati tako, da bo google informacije našel in jih dodal.

Če ne drugega za to, ker najdi.si to že precej dobro počne in zna poleg iskalnega rezultata pokazati tudi karto, kje se ta rezultat nahaja.

lokalno iskanje najdi.si

lokalno iskanje najdi.si

Sicer tudi ne ravno najbolje, kajti za fitnes Celje ne najde ničesar, lepo pa najde in pokaže picerijo v Celju. Na spletno stran dodajte natančen naslov, ki naj bo viden na vsaki podstrani in na dobri poti ste, da vas najde tudi najdi.si.

Rate this post