Tako sem na twitterju bentil čez slovenske hotele in agencije, ki urejajo njihove spletne strani. Želel sem namreč napisati prispevek o tem, kakoin predvem zakaj je pomembno, da uredite vnos o vašem podjetju v google maps. In sem iskal podjetja, ki so že uredila vnos. In imel občutek, da bi hoteli to lahko že imeli. Ampak na žalost mene opet nihče ne posluša. Kakor želite. Več kot to, da  vas prvi v Sloveniji spomnim, da je to sploh mogoče, vam napišem kako urediti vnos v google maps, več pač ne morem narediti. Kakor želite.

Ok, no eno malenkost lahko še naredim 😀 To je to, da vam pokažem zakaj to res morate narediti. Mislim čisto res. Ne tako res morate, kot “res moram začeti športati pred poletjem”, ampak res res. No in to vam bom pokazal v tem prispevku. Ogledali si bomo kako izgleda spletna stran podjetja, ki je ne uredite in podjetja, ki ga uredi.

In mimogrede, če mislite, da se vašega podjetja to ne tiče, se motite. Google za prav vsako podjetje pripravi posebno spletno stran. Kaj piše na tej spletni strani? Ja, različno, predvsem če pustite, da google poišče informacije, ki jih da na spletno stran, potem lahko na njej piše malo ali še manj. Tu pa tam pa tudi kaj narobe. Poiščite Google maps spletno stran vašega podjetja in si jo oglejte. A je takšna kot si želite? So na njej predstavljeni podatki o vašem podjetju, fotografije, video posnetki? NE? Ni čudno. Torej, preberite prispevek kako urediti google maps stran. Lahko pa enostavno pogledate spodaj. Tabela prikazuje dve podjetji, dve mizarstvi. Eno je že uredilo svoj vpis v google maps, drugo tega še ni storilo. Poglejmo kakšne so razlike v predstavitvenih straneh teh dveh podjetij. Nato razmislite, katero podjetje želite biti…

Podjetje, ki je že uredilo svoj vpis v google maps Podjetje, ki še ni uredilo svojega vnosa v google maps
Najprej si poglejmo prikaz zadetkov iskanja v google maps. Vidimo, da imamo fotografijo, zagotovo natančne podatke in celo pozitivno mnenje o podjetju. Drugo podjetje še ni uredilo svojega vpisa. Fotografije ni, enako ne moremo biti prepričani, da so podatki, ki si napisani pravilni. Vpis je v sekakor manj vabljiv in manj prepričljiv.
Če si ogledamo predstavitveno stran obeh podjetij lahko takoj vidimo očitne razlike. Naše pridno podjetje ima kratek opis, fotografijo in e-mail naslov, ostali podatki so preverjeni in zagotovo držijo. Pod sliko so še dodane fotografije (imam pač nizek monitor) in video posnetki (ki jih sicer nismo dodali). Ne popolnoma nepomembno je tudi to, da pri vseh zapisih piše, da so “Od lastnika” in da na vrhu zapisa piše “Lastnikov preverjeni vnos”. Tudi to je pomembno, saj s tem višamo verodostojnost tega zapisa. Poleg vsega pa imamo še komentarje uporabnikov, ki (lahko upate) hvalijo vaše podjetje. In komentarji uporabnikov so vir, ki mu ljudje danes najbolj verjamejo. Naše ne tako pridno podjetje seveda nima vsega. Kratek zapis z osnovnimi podatki o podejtju. Nič slikic, nič e-mail naslova, nič opisa podjetja, nič video posnetkov, nič komentarjev, nič nič. Ta spletna stran veliko manj vabi uporabnika k nakupu, kontaktu, čemerkoli. Ne predstavi izdelkov podjetja tako, kot to naredi urejen vnos.

Tako, slikice ste videli, vse je lepo opisano. Sedaj pa hop na www.google.com/places in vpisat. Ne, ne zdaj it pogledat kako lepo slikico je on/a objavil/a na Facebook-u… Ali pa vsaj poiščite nekoga, ki bo to naredil za vas.

P.s. mislim da je nekoliko očitno da me neoptimizirane spletne strani nekoliko živcirajo. Zakaj in kako bom razložil v enem izmed naslednjih prispevkov. Za zdaj samo toliko, da če hočeš v Mariboru naročiti hrano na dom, ti google skoraj nič ne pomaga.
P.s. Mimogrede, naše pridno podjetje izdeluje odlična vhodna vrata. Samo da veste 😀

Rate this post

Comments (2)

  1. Bravo Peter

    Stran dela super pa tudi kvaliteta izdelkov je vidna ob prvem vtisu.

    LP

    Boštjan

  2. Boštjan, pozdravljen, hvala, lepo te je videti na moji strani, ko jaz toliko časa prebijem na tvoji 😀

    P.

Comments are closed.