Google je ponovno začel izdajati video posnetke z navodili, idejami in odgovori na vprašanja o optimizaciji spletnih strani. Poglejmo si jih nekaj, ki so jih objavili do sedaj:

1. MayDay update, v začetku marca je prišlo do spremembe iskalnih rezultatov, ki se ga je prijelo ime MayDay update. V javnosti se je špekuliralo, da gre za marsikaj (caffeine, test ipd.), vse pa je govorilo v prid temu, da govorimo o spremembah na long-tail, t.j. dolgih ključnih besedah, kar je na koncu uradno potrdil tudi Matt Cutts v spodnjem video posnetku.

2. V Google orodjih za spletne skrbnike (ki ga poznamo predvsem kot Google Webmaster tools, oz. GWT) lahko za vsako spletno stran nastavimo za katero državo je ta spletna stran najbolj relevantna. Glede na to, da ima veliko ljudi spletne strani, ki so relevantne za različne države, se seveda pojavlja težnja, da bi lahko v GWT nastavili različne države. Matt odgovarja zakaj to ni možno in moram reči, da se kar strinjam z njim (spet so vsega krivi SPAMerji 😀 ):

3. Kaj je PREVEČ povratnih povezav, oziroma kako lahko naredimo preveč povratnih povezav na spletno stran in ali zaradi tega lahko pride do težav. Matt seveda pravi, da preveč povezav ne obstaja, dokler so to povezave, ki so vredu. 😀 Ponovno, ne pretiravati in ne se preveč truditi.

P.s. če razmišljate kam bi šli letos na morje, predlagam da pogledate ponudbo podjetja Biseri Jadrana, njihova specialiteta so apartmaji ob morju, ki vas bodo zagotovo prepričali. (namig je plačan).

Rate this post