Kot bi reko Zoki, ko jaz začnem delat, pol stvari delajo tak ko je treba (tega verjetno ni nikoli rekel, je pa verjetno tudi res). In evo, Zoran se je spravil delat kampanjo na socialnih omrežjih, in stvar je narejena (skoraj) tako kot se šika. Svaka čast, ampak malo so pa vseeno pozabili na lastnosti socialnih omrežij. Pridemo do tega.

Facebook so izrabili tako kot je treba. Napolnili so ga z vsebino, unikatnimi landing page-ji, ki te pozdravijo ali tisti, ki predstavi življenjepis Zorana. Dodali so slike, dodali so video posnetke, dodali so povezave. Praktično vse kar je treba. Razen seveda, da ne znajo pridno odgovarjat na vprašanja uporabnikov. In še to. Če prav vidim nimajo uporabniškega imena za FB stran. Dajmo še to dodat, da ga bo lažje iskat.

Zoran JankovičKer seveda so failali nekje drugje. Vse skupaj so začeli, preden jim je uspelo narediti spletno stran. Spletna stran je čisto prazna. @hadhad, ki me je opozoril na Zoranovo kampanjo je tako kot jaz najprej in še kdo, spregledal kratko objavo “imamo spletno stran, vendar še ne dela in bo začela delati jutri”. Vem, da bi radi stvar hitro speljali, vendar brez spletne strani ne gre. In če že, potem damo na spletno stran lepo “Stran ne dela” spodaj pa fajn števec, čez kolko dni, minut, sekund bo DELAla. Na to so pozabili.

In še na eno stvar so pozabili, sem prepričan. Avtorske pravice. Izdelali so sicer zanimive video posnetke, v katerih pa uporabljajo razne fotografije znanih in manj znanih ljudi. Mogoče bi še upal, da fotografij niso kar pobrali nekje z neta, ampak ko dodajo fotko Krusty the Clown iz Simpsonov, potem pa jim res ne verjamem, da so kupili avtorske pravice za to. In to se res ne dela. In fantje in dekleta, dajmo video posnetke naložiti še na youtube in druge portale, to kar naložite na Facebook video posnetke jih ni v iskalnikih. (Zdaj vidim da so to video posnetki od prejšnje kampanje 2006. Pa vseeno.) Video tukaj.

Zoki DELA (men je fora z DELA in njene izpeljanke odlična) tudi na twitterju. Tukaj so malo pozabili, bi bilo treba enako najprej nekaj objav narediti. In mogoče dobiti kaj sledljivcev. To se pa zagotovo ne naredi tako, da najprej slediš Obami, NYT, ipd. Ampak naj vam bo. Izgleda kot da je stvar precej premišljena, čeprav imate še malo težav. Me prav zanima, kdaj me bo kdo opozoril na kakšno kampanjo mariborskega župana… Ali pa pač… meh… ja… Kangler… Eh…. Ne bom zdaj o tem…. Zokiiii, se bi ti malo preselil v Maribor? Štadion že mamo, samo lahko zrihtaš kaj drugega.

In še to kar sem napovedal na začetku. Zakaj so pozabili na lastnost socialnih omrežij. Zato, ker ko enkrat tam nekaj objaviš, se stvari začnejo dogajat. Je akcija. In ne, res ne moreš biti “to začne delat v soboto, ono drugo pa v četrtek čez 14 dni”. Za to stvarjo ziher stoji agencija, ki bi morala znati splanirati vse skupaj, določit datum ko vse dela, in akcija. Razen, če nam mogoče kaj pripravljajo za soboto ob 10.00? (kljub temu, na spletni strani bi moralo biti kaj drugega kot to kar je sedaj).

V glavnem Zoki, ti in štab dobite 3/4 Svaka čast.

P.s. če kaj ne znate, moja telefonska je spodi, dobro delam, še boljše kasiram 😀 (pa še tovornjakov nimam…)

Rate this post

Comments (2)

  1. Boljši P.s. že dolgo nisem prebral 🙂

  2. No ja, kako bodo fb al pa twitter izkoristili bo potrebno še malo počakat. Fajn je, če ga napolniš z vsem mogočim, še bolj fajn je če imaš dobro, zanimivo, pač všečno komunikacijo… to pa se ne da ocenit v parih dneh. Sicer pa do volitev je še nekaj časa.
    Meni je ZJ sicer kul, a to da on ne uporablja računalnika (kar tudi sam povdarja) je majčken minus, če hočeš bit “Obama”. On je še spal pod pouštrom s svojim BlackBerrijem. Bo zanimivo spremljat kako bodo FB uporabljale male in malo večje slovenske politične ribice to jesen :))
    No eden, o katerem sem na svojem blogu hotel zapisat par besed je Darjan Petrič, ki kandidira za župana Kranja. Nekdaj odličen slovenski plavalec ima zares všečno Fb stran in spletno mesto .

Comments are closed.