Tako, pa ne bomo pisali le o Novostih v Facebooku, tudi Google se je danes izkazal. Novost, ki jo počasi prikazujejo vsem uporabnikom (trenutno na google.com in ne še na google.si) je predogled spletne strani. Nekaj, kar smo lahko videli že pri drugih iskalnikih, v Googlu pa je čisto novo, kot sveža žemljica. Spodaj poglejte kako stvari izgleda, Google ji pravi Instant Preview

Google predogled spletne straniDo predogleda pridemo tako, da poleg enega izmed rezultatov kliknemo majhno povečevalno steklo, ki nam takoj pokaže predogled tiste strani, potem pa nam pokaže predogled tudi ostalih strani, ko se z miško samo premaknemo nad naslednji rezultat iskanja. Poglejte članek, ki na googlu stvar natančneje razloži.

Kako to vpliva na optimizacijo spletnih strani? Ja in ne. Vsekakor ne vpliva na pozicijo vaše spletne strani v iskalniku, je pa res, da če bodo ljudje stvar sprejeli za svojo, oziroma, če bo google to začel vedno kazati, bodo uporabniki izbirali spletne strani, ki izgledajo lepše in so enostavno grafično bolj privlačne.

Pomembno je tudi, da zna google v tem predogledu označiti in povečati del spletne strani, ki se pomembno nanaša na vaše iskanje, s čimer še poveča pomembnost zanimivega in relevantnega besedila na vaši spletni strani. Na drugi strani bodo spletne strani, ki uporabljajo pretežno Flash, imele težave, saj zaenkrat google še ne prikaže predogleda takšne strani in uporabniki zagotovo ne bodo kliknili na spletno strani, ki bo izgledala zlomljena v predogledu.

Torej, preverite kako vaša spletna strani izgleda in kaj lahko naredite za to, da bo izgledala bolje (morda umaknete pop-up?)

Kaj pravite, boste to uporabljali, bodo uporabniki to uporabljali?

Rate this post

Comments (2)

  1. Meni so teli Googlovi dodatki totalno brez veze. Čist preveč komplicirajo. To je tako kot Bolha.com, doklčer je bila tista tastara ‘tagrda’ je vse skupaj najbolje lafalo.

  2. Meni je zadeva ql, samo ker delav v IT-ju bo tole malo prehitro zame. Kdaj bomo pa kavice pili, če nam optimizirajo še tiste desetinke sekunde, ko smo čakali googla:)

Comments are closed.