Marin Medak je fant. Ki ima svoj kajak. In se z njim rad popelje. Včasih tudi iz Savudrije na Zakintos. Drugič pa okoli Koreje. (btw, če iščeš nagradno igro za potovanje v Korejo zastojn, nisi na pravem mestu)

Marina sem sam spoznal na forumu in praktično nikoli nisva imela drugih stikov. Gre za klasično internetno poznanstvo, pogovarjaš se na forumu, veš kdo je na FBju, mogoče ga folowaš na twitterju. (btw obljubim, tudi ta zgodba bo nekam prišla).

Marin MedakVse skupaj ne bi bilo nič posebnega, če se Marin lani ne bi odpravil na pot s kajakom iz Savudrije do Zakintosa. In tega mimogrede omenil na forumu. Tam pa je zgodba dobila svojo različico. Zgodba je postala zanimiva za vse, Marin je dobil en kup objav na različnih blogih, poleg tega je več večjih spletnih strani objavilo widget, ki je kazal kje se Marin trenutno nahaja, in promet na njegov blog je tako zrasel, da so mu Zabec.net morali povečati omejitve na njegovem hostingu.

In vse to for free. Ne sliši se veliko, vendar je. Toliko, da so takrat o zgodbi pisali tudi klasični mediji (a jih lahko kličem zastareli mediji?).

Danes se je Marin spet odpravil na pot. Tokrat bo preveslal obalo Koreje. Tokrat, ker ve kaj vse mu prinašajo njegova prijateljstva iz foruma (verjetno še kakšnega), to dela s humanitarno noto. Zbira denar za monoski za otroke invalide.

In sedaj, ta-ta-ra, poanta. Forumi niso iz leta 1990. Še danes so izredno aktivne skupnosti, kjer se navežejo prijateljstva, ki grejo veliko dlje od “dam ti plus” ali uslug na spletu. Iz spleta se preselijo v realen svet, kjer se odsevajo še na en kup drugih mest.

Poiščite forum vaše branže in se začnite pogovarjat. Poleg vseh strokovnih nasvetov, ki jih boste dobili, boste dobili tudi en kup kolateralnih benefitov (Sonček, hat tip 😉 ), ki si jih sedaj niti ne morete predstavljati.

Marinov Blog, Facebook. Kot je sam zapisal: “pošlji SMS z besedo MONOSKI na 1919 in prispeval boš 1€ za nakup monoskija za otroke invalide. HVALA!”

Če pa želite spremljati, kaj se je dogajalo na forumu lani in letos.

Rate this post

Comments (1)

  1. Forumi, blogi,.. so odlična zadeva za spoznavanje ljudi, ki se ukvarjajo z podobnimi stvarmi kot ti.

    Žal pa ugotavljam, da so razni računalniški mojstri zelo asocialni ljudje. Jaz dostikrat komu predlagam, da se dobimo na kakšni kavici, da malo izmanjamo izkušnje,… Pa se dostikrat zgodi, da ni pravega interesa.

    Seveda so tudi izjeme. Pred kratkim sem se spoznal z fantom – http://www.blogofzoso.com. Oba delava podobne zadeve, vendar sva si izmenjala veliko koristnih informacij za obe strani. Tudi nekaj literature sva si izmenjala,…. V glavnem zelo koristno!

Comments are closed.