Adsense banovciČe ste že skočili na ta Adsense v Sloveniji vlak, potem se na vaših straneh že prikazujejo Adsense oglasi. Ampak, to pomeni tudi, da ste lahko kadarkoli žrtev strogih Googlovih kontrolorjev, ki pridno ukinjajo račune. Malenkost pretiravam, ampak Google lahko, kadarkoli in praktično iz kakršnegakoli razloga, brez obrazložitve in še s tem, da vam pobere denar, ki ga imate na Adsense računu, ukine vaš račun. Zato morate biti izjemno pozorni na to, kje prikazujete oglase, kaj delate z njimi in se držati vseh drugih pravil.

Evo na kratko 5 pravil, ki se jih morate držati, če želite biti varni:

1. Ne klikaj oglasov na svojih straneh.
Res ne. Nikoli. Tudi ne, da probaš če delajo. Tudi ne, ko greš na mamin računalnik. Tudi ne, ko greš na javni računalnik v šoli. Še manj se vsak dan prijavit na 5 javnih računalnikov in iz njih kliknit en oglas. Ne splača se, dobili te bodo, v najboljšem primeru dobiš opozorilo, v najslabšem primeru ti takoj ukinejo račun na Adsense.

2. Oglasov naj ne klikajo tudi tvoji prijatelji.
Resno. Najboljše je, da nikomur niti ne poveš, da so to tvoje strani. Ker prijatelji znajo poskušat biti odlični prijatelji in ti pomagati s klikanjem. In lahko ogrozijo tvoj račun.

3. Na vsaki strani imej Privacy policy in kontaktne podatke.
Sliši se neumno, vem, ampak tako to google zahteva. Primer najdeš tudi na moji strani. Enotavno sem vzel angleškega, ki ga uporabljam drugje in ga prevedel. Seveda odprt za predloge za izboljšanje. Ali tipkarske 😀 To je obvezen del vsake strani, na katerih se prikazujejo Adsense oglasi. V nasprotnem primeru sledi BAN. Kontaktne podatke dodaj, tako kot jih imajo recimo podjetja na spletni strani. Ni potrebno biti preveč natančen, če ne želiš…

4. Ne spodbujaj k klikanju.
Ne nad oglase napisat Podprite naš portal z obiskom sponzorjev. Tudi na forumu, ki ga imate na strani ne pisat, da je fajn če vsak uporabnik enkrat klikne. Ker enkrat se bo čez vašo stran zapeljal ne samo google bot, ampak živa oseba (huh, še dobro da ne mrtva oseba), ki govori slovensko in bo take stvari našel. Ali našla. In potem si adijo, se vidimo v Banovcih.

5. Preberi si pravila, preberi jih ponovno, potem pojdi spat in jih preberi še enkrat. In potem se jih drži. Ne oblikovat oglasov tako, da zavajaš uporabnike in ne oblikovat spletne strani tako, da zavajaš uporabnike. In na spletni strani imej kvalitetno vsebino. Seveda naj bodo oglasi postavljeni tako, da jih uporabnik vidi in klikne na njih. Ampak to je dovolj. Ne pretiravaj.

Aja, in še to. Ko ti enkrat ukinejo Adsense račun, si adijo. Za vedno. Resno. Mislim, ja, v teoriji ljudje odpirajo nove račune na babičin naslov v drugem mestu z računalnikom, ki ga sformatirajo na novo, na javnem wifi omrežju. Ampak to je proti pravilom in se ne sme delati. In te najdejo. Ponavadi.

Kaj sem še pozabil?

Rate this post

Comments (2)

 1. Morda kakšna izkušnja z več AdSense računi v družini? Namreč brat bi se tudi šel “spletnega mojstra” pa me malo skrbi kako bo google reagiral glede na to, da imava isti priimek na istem naslovu..

  sicer so najine niše precej različne ampak vseeno.. Kakšen nasvet? 🙂

  LP, Andrej

 2. Andrej, iskreno povedano, nisem še nikoli imel izkušnje ali bral o tem, kratek G search mi je pokazal tole, kjer je opisana enaka težava in rešitev.
  https://productforums.google.com/forum/?fromgroups#!topic/adsense/yMFa5vXHJ80
  Tam pravijo, da izpolniš tale obrazec, ki ga potem ročno pregledajo in ugotovijo da je vse ok.
  https://support.google.com/adsense/bin/request.py?hl=en-GB&contact_type=duplicate_disapproved&rd=1

Comments are closed.