Preveč oglasovOk, obljubim, naslednji prispevek bo o optimizaciji in bom vsaj malo nehal s temi Adsense prispevki. Ampak, kaj naj pomagam, če jih radi berete 😀

Vprašanje, ki se mi je postavilo ob brkljanju po izgledu tega bloga je, koliko oglasov je preveč oglasov. Če me redno spremljate, ste lahko videli, da so Adsense oglasi na strani prihajali postopoma. Najprej oba bannerja. Potem oglas na vrhu članka in sedaj še oglasni kvadrat na desni strani. Kjer se oglasi sicer ne prikazujejo (oziroma sedaj se. Spremenil število oglasov na strani, pa se sedaj prikazujejo).

Torej sedaj na vas čakajo štirje oglasni bloki, v treh so Adsense oglasi, v četrtem je moj oglas. Težava pri oglasih je v tem, da bi radi naenkrat naredili dve stvari, ki se med sabo recimo da izključujeta. Na eni strani želimo uporabniku ponuditi dobro uporabniško izkušnjo, da se bo na spletno stran še kdaj vrnil. Na drugi strani mu želimo čim bolj očitno ponuditi oglas, tako da ga bo zagotovo videla in kliknil nanj, da z njimi tudi kaj zaslužimo. Vsekakor nobena izmed skrajnosti ni dobra, vprašanje pa je, kje je najbolj zdrava meja.

Ok, bodimo konkretni. Kaj pravite na mojo spletno stran? Preveč oglasov? Katerega naj umaknem? Seveda ne želim umakniti nobenega, ampak najlažje po moje umaknem enega izmed bannerjev. Ali pa mislite, da oglasov ni preveč in kljub temu brez težav uživate na moji spletni strani?

(Ne pozabimo, da “oglasi” niso le ti, ki sem jih sedaj omenil. Oglaševanje je tudi pop-up, pa tisti “ker ste novi uporabnik vas vabim” in še kaj… Torej kr nekaj stvari, ki jih želim od uporabnika…).

V komentarje torej. Ja, je preveč oglasov. Umakni X. Ali ne, ni preveč oglasov, bomo že preživeli.

Rate this post

Comments (8)

 1. Dokler je vsebina dobra (ravno tale članek ni 😉 ), mi je vseeno če bi bilo 10 oglasov. 😉

  Na jetra mi pa grejo (zloooo) pejđi namenjeni samo Adsensu.

 2. No odlicno, bom iz tega razbral, da ostali clanki pa so kvalitetni 😉

 3. So kvalitetni, jih rad preberem. A boš kej v Lj, da bi se oglasu na pijači? 🙂

 4. Peter,

  Koliko pa zaslužiš z adsense oglasi na dan?

  Tomaž

 5. Uroš, zelo pogosto sem za vikende tam, tako da se oglasim na mail, ko bom doli, oz kak dan prej pa se dogovoriva, z veseljem.

  Tomaz, nic kaj presenetljivo velikega, ampak ravno toliko da je za kaksne kekse 🙂 sej ves 😉

 6. Tudi jaz uporabljam google Adsense in me zanima, če je kak način kako umakniti določene oglase? Mene recimo ta od Fab že zelo nervira, ker tega nobenega od naših obiskovalcev ne zanima.
  Drugače pa meni ni preveč oglasov, če je kaj zanimivega za prebrati.

  Pa še eno vprašanje. Kako se pa obnese Jackbox?

 7. Uporablja kdo Adsense na angleških straneh? Imam namreč angleško stran in nameravam dodati Adsense…

 8. Darja, ja, jaz in vsekakor še marsikdo ki to bere, ima Adsense tudi na anj straneh. Kakšno posebno vprašanje?

Comments are closed.