Ne, ne… Ne bom težil o tem, da ste preveč na Facebooku, če ste dobili to idejo po naslovu. Ampak o tem, kako lahko sedaj brez uporabe zunanjih orodij Facebooku povemo, kdaj naj neko našo objavo na FB strani pokaže javnosti. Kar je kr ql. Prej smo morali uporabljati kak tweetdeck ali hootsuite, ki sta to omogočala, ampak potem je Facebook začel združevati objave iz ene aplikacije in smo dobili manjšo vidnost naših objav.

Facebook se je končno spravil in nam sedaj dovoljuje, da objave nastavljamo vnaprej. Stvar je precej enostavna, kliknemo na majno urco, ki se nahaja spodaj levo, pri okencu kamor že vsak dan vpisujemo objave. Odpre se dodatna možnost, da izberemo leto, mesec, dan, uro in minuto, ko želimo da se stvar objavi. Iskreno, stvar je malo zamudna, tako da če boste nastavljali objave za en teden vnaprej, boste za to porabili kar nekaj časa. Kljub temu pa stvar deluje.

Druga novost, ki jo je FB omogočil tudi zame pa je, da lahko posamezne objave promoviramo. Kot vidite na zgornji slikici, kliknemo na promote in lahko enostavno določimo, koliko denarja želimo porabiti za promocijo tega posta in koliko dni želimo da se promovira. Facebook je želel povedati tudi, koliko ljudi bo predvidoma videlo to objavo, vendar… Meh, mu to ni uspelo (zeh… pač na FBju je vse napol narejeno, sploh za nas boge slovence). Ampak pozor, to ni oglas. To bo prikazovalo vašo objavo še vedno samo vašim fanom. Ampak če spremljate kaj vaše objave, boste videli da Facebook že nekaj časa prikazuje število oseb, ki so videle vašo objavo in % vaših fanov, ki je videl objavo. Tako čez palec, pri mojih objavah se približujem 50%, ki jih nisem še dosegel (res sem na brzino pogledal). Kar pomeni, da bi lahko s promoviranimi objavami dosegel še enkrat toliko ljudi. Fanov, ki so že lajkali mojo stran. Torej me že imajo radi. To se sliši kar pametno, da bi to poskusil…

To, da boste uporabljali pripravo prispevkov v prihodnost mi je jasno. Kaj pa promoviranje objav? Ste že poskusili? Se je obneslo?

P.s. vem, da ta stvar ni najnovejša. Ampak sam raje pišem o stvareh takrat, ko so dostopne tudi slovenskim uporabnikom (torej tebi). In včeraj je to postalo dostopno tudi meni. Zato predvidevam da tudi tebi. In zato šele sedaj o tem pišem. Pisanje o fancy-šmensi funkcijah, ki za slovence niso na voljo, pač ne prinese rezultatov.

Rate this post