Tukaj, kot tudi na Facebook strani (si jo že lajkal?), sem pisal o tem, da mi je Pingvin naredil veliko škodo. Za pomembne ključne besede me je zabrisal nekam v nižave, recimo za optimizacija spletnih strani, kjer sem se vedno nahajal med prvimi tremi rezultati, me je vrgel a 11 mesto in podobno tudi za druge ključne besede. In potem je bilo potrebno nekaj narediti.
Iskreno povedano, vedno mi je bilo jasno, da ta spletna stran visoko rangira predvsem zaradi velike količine vsebine, t.j. člankov ki jjih pišem. Res je tudi, da pred Pingvinom kar nekaj časa nisem resno pisal, sploh pa ne redno. Tu pa tam kakšen članek.

In sem se odločil, da bom to spletno stran vrnil na vrh iskalnih rezultatov na takšen način, kot sem jo spravil že prej.

Google ves čas poudarja, kako želi svojim uporabnikom prikazati čim bolj kvalitetno in relevantno vsebino. In vsebina je res še vedno kralj na spletu.
Tako sedaj produciram dva članka tedensko, bolj ali manj vsak teden. Vsak izmed njih dobi vsaj kakšen komentar, tako da dodat še vi malo vsebine. S povratnimi povezavami se ne ukvarjam preveč. Eni dve, tri spletne strani samodejno poberejo moje članke in objavijo linke na posamezen članek. Vsak članek seveda objavim tudi na FB in Twitterju, pa še to bolj zaradi prometa, ki ga ta dva prineseta, kot pa zaradi povratnih povezav, ki jijh dobim.

In stvar deluje. počasi, teden za tednom se dvigujem za ključno besedo optimizacija spletnih strani, tako da bom počasi prišel tja, kamor spadam. In to je moja strategija. Je to najboljša strategija? Ne, ni. Še bolje bi bilo objavljati veliko vsebine in dodatno zelo aktivno pridobivati povratne povezave. Ampak za to nimam ne volje in ne časa. Pisanje je pa zabava. Tako da bom delal to, kar me zabava, še naprej.

Vsekakor pa sem prepričan, da je to strategija, ki dolgoročno zdrži. Veliko vsebine, ki je kvalitetno napisana in je unikatna je tisto, kar bo G vedno želel pokazati svojim uporabnikom. Tako da me ne skrbi.

Kako pa vi skrbite za vsebino na vaši spletni strani?

Rate this post

Comments (6)

 1. vsekakor se strinjam da je vsebina pomembna, predvsem unikatna in uporabna vsebina, pa tudi ne preveč kratka in ne preveč dolga. Vso srečo! 🙂

 2. Definitivno je treba skrbet za vsebino, ki je kvalitetna, relevantna in “redna”. Po mojih izkušnjah pa se upošteva še ogromno ostalih dejavnikov, npr. koliko uporabnikov takoj zapusti stran (bounce rate), koliko strani uporabnik pogleda na strani, kakšna je vpletenost družabnih omrežij in še mnogo drugih. Gradnja povezav je tudi pomembna, ampak samo pridobivanje postaja vedno bolj delikatna zadeva, pri kateri moramo biti pazljivi…

  Srečno še naprej 🙂

 3. Peter, mi ne dodajamo vsebino na našo stran, pa smo 1. pod besedama optimizacija spletnih strani in optimizacija strani. Se strinjam s tabo, vseeno pa mislim, da so še vedno bolj pomembni linki.

  Brez vsebine pa jasno sploh ne gre. 🙂

 4. Eh, to te sploh ne bom komentiral 😀 😀 Ja, itaq so bolj pomembni linki, niti prbl nisem hteu rečt da ne. Sej, grem jaz zdaj na high PR link lov, da vas prehitim. 😉

 5. Uf, sem mislu, da bomo imeli nekaj časa mir. 😉 Sej je poletje, spočij se! 😀
  Evo, pa ma še en nofollow link. 😀 SPAM 🙂

 6. Iz naših izkušenj lahko povemo, da objavljanje vsebin res blagodejno vpliva na rangiranje v Googlu. Poleg linkov je to zadeva, ki je res zelo pomembna. Res da vzame kar nekaj časa pripravljanje novih in kolikor se da zanimiv člankov in vsebin, se pa splača.

Comments are closed.