Tole je prispevek 1/3, pogledali bomo tri najpomembnejše kandidate, ki se bodo borili za mesto predsednika republike. Gremo po abecedi, danes Borut, jutri Danilo, pojutri Milan. Pogledali bomo to, kar znam. Pogledali bomo, kako jim uspeva komunikacija na družabnih omrežjih, kako imajo narejene spletne strani in katere so tiste najpomembnejše stvari, ki jih izpostavijo na svoji spletni strani. Vsi so stari lisjaki, tako da lahko pričakujem da so stvari dobro zastavili. Čeprav že sedaj, brez da bi sploh natančneje pogledal, vem, da nekateri že delajo nebuloze. Perverznost twitterja …. Hja no ja. Počakajmo.

Borut Pahor na twitterjuKot omenjeno, začenjamo z Borutom. Najprej njegov twitter račun. Borut seveda poskrbi, da se najprej malo nasmejim. V SERPu ga seveda prehiti Hipster Borut. Tukaj praktično nič ne morejo, razen seveda to, da so se pozno pridružili twitterju in da premalo delajo na twitterju. Ali ok. Sem našel njegov pravi račun. Zato da me je razočaral. Borut sicer veliko govori, ampak je to govorjenje v prazno (ok, to me ni presenetilo :D). Vsak dan, pogosto prav vsako uro kak tweet, ampak le zelo redko, tu pa tam se kaj pogovori s kom drugim. Kakšen @, dva ali tri sem opazil. Nobene proaktivnosti, ne poskusi kontaktirati nikogar. Moja subjektivna ocena pravi slabo, objektivna ocena pravi 27,56 Klout score. 2 retweeta, 6 mentionsov v zadnjih 90 dneh.

Preskočimo drugam, njegov Facebook. Tukaj izgledajo stvari nekoliko boljše. Celo skoraj tako dobro, kot da bi jih jaz delal 😀 (šala. Ampak Cover photo pravi Skupaj Končno Vsi. Slogan, ki je stilsko malo drugačen, zato da je lahko bolj vsebinski. Meni je všeč). Torej, lepi cover photo, lepi profil photo, 5681 lajkerjev. To bomo še videli kako se primerja z ostalimi. Zatakne se pa že pri zavihkih. Vse kar jim je poleg photos, likes in events uspelo ustvariti, je en zavihek. Kjer delajo fotografijo Boruta iz fotografij slovenk in slovencev. Kar ql, moram reči. Še vedno pa bi potrebovali veliko več. Kak zavihek, kjer bi se lahko prijavil na kak mailing, kak zavihek, kjer bi mi pokazali kak program, pa še kaj. Ampak ne. Te pa nič, če me nočete.

Borut ima tudi svoj Vimeo kanal. Sicer ni jasno, zakaj so se odločili za Vimeo in ne za Youtube, ali ok. Vimeo ponuja nekaj dodanih možnosti, tako da jim oprostimo. Kar jim ne oprostim je to, da tega kanala ne uporabljajo. Glede na to, da se Borut skoraj vsak dan nekje ukvarja s prostovoljnim delom, je prav žalostno, da ima le 6 video posnetkov in da je bil zadnji dodan pred 3 tedni, ostali pa pred enim mesecem. Dva sta iz novinarske konference, ko je Borut napovedal svojo kandidaturo.

In še Borutova spletna stran. V google.si za Borut Pahor na prvem mestu, kar je kr ql. Spletna stran ni napačna, na najpomembnejših mestih slogan (z majhno zastavo, ki je po moje sicer oblikovana v nasprotju z zakonom, t.j. kot kandidatka, ki je nosila zastavo na obleki 😀 ), njegov osebni nagovor in linki na profile na socialnih omrežjih. Šlo bi boljše. Ampak ok. Spletna stran ima precej objav, pa kljub temu imajo težave. Ne razumem zakaj ne pokažejo datuma objave. Morda ker jih je strah, da ne bodo dovolj pogosto dodajali stvari, kot na Vimeo-tu? Še bolj problematično je, kakšne so objave. Kratke, veliko prekratke in nezanimive. Hudiča, če delaš na Radiu 1 z enim najbolj popularnih moderatorjev Avdičem (jojprejoj pa slo radio scena, še dobro da imamo Val 202 in Radio Si 😀 ), potem pa narediš kratko objavo. In linkaš na intervju kar v dropbox, namesto da bi uporabil kak soundcloud, da bi lahko obiskovalci takoj na spletni strani poslušali tvoj prispevek. Slaba uporabnost in slaba vsebina. Kr beda torej vse skupaj. Na vsakem prispevku imajo FB in twitter link, G+ link, noben prispevek pa ne zbere več kot 5 lajkov. Spet se mi zdi zgubljena priložnost. Še enkrat. Avdič ima le 3 lajke? Streha orehova, a lahko vsaj tisti, ki delajo za Boruta polajkajo objave? Al se še njim ne da?

Seveda pa to še ni vse. Tile fantje so kandidati za predsednika. Kar pomeni, da nas zanima, kaj bodo počeli kot predsedniki. V osnovi sem politologi in seveda me zanima tudi to. Da vidimo.

Pred tem. Jasno mi je, da ne gre za predsednika vlade. Torej ne pričakujem natančnega programa, kako bodo rešili Slovenijo. Še vedno mislim, da morajo imeti načrt, kako bodo delovali kot predsednik, katerim temam se bodo posvetili, kaj bodo priporočili ipd. Brez tega na volitvah ne gre. In vnaprej vem, da bom razočaran.

Borut ima na spletni strani zavihek O meni s podmenijema Smernice in Življenjepis. Smernice nas seveda zanimajo. Razočaran. 4 odstavki. Resno Borut? Združene države Evrope so najbolj pomembna (aka prva stvar?). Brez linka, na to kaj zate pomenijo ZDE, katere stvari iz ZDA bi ti pobral ipd. Torej, če te prav zastopim se boš boril za Evropo (kak že, če nimaš nobenega pametnega vpliva) in Slovenijo, kjer je velika … Ne bom. Poleg tega pa še proti razklanosti in za povezovanje. In to je vse? Razočaran.

Preden končam, naredimo še test. Vsem trem kandidatom bom na Twitterju postavil isto vprašanje “Ali mi lahko posredujete link do natančnega programa vašega kandidata?” Vprašanje je postavljeno ob 20.46 v ponedeljek. Vem, malo grdi čas, ampak če delajo, pol naj delajo, ane? Videli bomo kdaj bodo odgovorili. O tem tekmovanju v zadnjem, zbirnem postu, kjer bom tudi razglasil Internetnega precednika 2012.
Borut Pahor v google.si

Predsedniški kandidat na Facebooku

Klout Borut Pahor

Rate this post

Comments (4)

  1. […] Borut Pahor za predsednika – 1/3 […]

  2. Hje hje hje … spletno stran ma v Worpdressu narjeno. :=D

  3. […] Borut Pahor za predsednika – 1/3 […]

  4. Ne vem, kaj hoces povedat, brale c? Nekateri najvecji svetovni casopisi tudi. In?

Comments are closed.