Danilo Türk na twtterjuVčeraj sem se posvetil spletnemu nastopu Boruta Pahorja. Njah je vse kar lahko rečem. Ni me preveč prepričal. Poglejmo, kako se bo odrezal Danilo. Tisti, ki pravi, da je twitter vulgaren (WTF?). Ampak do tega še pridemo.

Začeli bomo tako kot pri Borutu, na twitterju. Tukaj se zdi, da so Türkovi nekoliko bolje izkoristili ozadje, kot Borutovi svetovalci. Ozadje so opremili (čeprav z čisto mičkenimi) z kontaktnimi podatki. Kar je kar prav po moje. Danilo se nekako skriva za twitterjem od pred njim, kajti to je “Skupina podpornic in podpornikov dr. Danila Türka” in ne njegov osebni račun. Ker on tega ne uporablja. Ker je to socialno omrežje vulgarno, kot je povedal na poptv. Resno? Ja, Twitter ima FriskyFriday, ampak da je omrežje vulgarno? Potem Danilo tudi spleta ne bi smel uporabljati, saj je po nekaterih statistikah pol interneta sam porn. TO je šele vulgarno omrežje. To je bila kr malo bedna izjava, ane? Danilotova skupina ima Kloud 45, hiter pregled Twitterja pa pokaže, da jim to kar gre. Pogovarjajo se, ne samo objavljajo. Imam pa težavo z njihovo izbiro imena. Zakaj DaniloTurk2012? A 2013 bodo pa nehali? ja, bodo, to vemo, ker je nehala večina politikov, ki tik pred volitvami začnejo uporabljati socialna omrežja. Ampak ravno truditi bi se morali v drugo smer …

Danilo na Facebooku je kr ql. Tako ali tako vemo, da je začel kampanjo z live intervjujem preko Facebooka. In ta intervju so dodali tudi kot zavihek na Facebooku. Dodali so še RSS, s sicer default RSS ikono, ki bi se jo zagotovo dalo lepše oblikovati, ampak stvar recimo da deluje. Preberem lahko vse novice, res pa je, da zraven ni linka, kjer bi se naročil na RSS. Očitno so vzeli kr eno aplikacijo, ki je nato niso posebej modificirali tako, da bi bila bolj uporabna.

Danilo ima tudi svoj YouTube kanal. Vendar … Ni mi jasno, kako narediš video intervju, ki močno odmeva po državi, vendar tega ne objaviš na svojem YouTube kanalu? Tam so namreč objavili 40 video posnetkov svojih podpornikov. Kar je kar velika številka, vido posnetki so lepo opremljeni z uvodno in zaključno špico, problem je pa v tem, da jih nihče ne gleda. Če pogledate spodnjo sliko, boste videli da ima podpornik Franco Juri le 4 oglede, poleg tega pa video posnetku sploh niso dodali opisa. Ni čudno da ga potem nihče ne najde. Napol narejeno torej.

Sedaj pride na vrsto spletna stran. Ki je narejena prav ql. Tistile social network gumbi niso narejeni ravno najlepše, ampak je pa fajn, da so zelo izpostavljeni, med njimi pa je najbolj izpostavljen link za prijavo na novice. Prispevki so precej daljši, opremljeni z veliko fotografijami v lepi galeriji. Sicer novice nimajo ravno nekaj veliko lajkov, tako da tudi tebi, na tem je treba še delat. Vsekakor je lepo, da je v footerju močno izpostavljen kontakt na različne načine in neposreden obrazec za prijavo na novice, ki bi pa po moje lahko bil nekoliko višje.

In na koncu še vsebinska analiza. Tudi tukaj se Türk izkaže nekoliko boljše, zapis je precej daljši in precej bolj oseben, pokaže mi Danilota kot razmišljujočega človeka. Posebej izpostavi pravičnost, pravo, socialno državo. Vse skupaj ima lep okvir in začetek ki se poveže z zaključkom.

P.s. Danilota bom volil tudi jaz. Toliko da se ve. Vi počnite kar želite, samo pejdite volit.

P.p.s. Sledite politikom na socialnih omrežjih?

Danilo Türk za predsednika

Danilo Türk na YouTube

Danilo Türk na Facebooku

Rate this post